Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Xabi Alonso: “Engem Gerrard inspirált!”

Steven Gerrard góllal búcsúzott szeretett Liverpooljától, és hiába a Stoke-tól elszenvedett szégyenteljes vereség, a vörösök ikonjáról azóta is dicshimnuszokban emlékeznek meg egykori csapattársai. Most éppen az angol középpályásról olyasvalaki nyilatkozott, aki magasabb szintre jutott a futball palettáján, mint maga a liverpooli legenda.

Kép forrása: pinterest.com  Xabi Alonso, és Steven Gerrard a legnagyobb közös sikerük ünneplése közben

Kép forrása: pinterest.com
Xabi Alonso, és Steven Gerrard a legnagyobb közös sikerük ünneplése közben

Bár a spanyol válogatott egykori középpályása, Xabi Alonso immáron hatodik éve, hogy elhagyta Liverpoolt, és azóta megfordult a Real Madridnál ahol együtt játszhatott többek között a háromszoros Aranylabdás Cristiano Ronaldóval, valamint jelenlegi kenyéradója, a német Bayern München is bővelkedik sztárjátékosokban, és világklasszisokban, számára még mindig régen volt csapattársa az etalon. A két középpályás öt éven át alkotott párt a Poolnál, és ezekből az időkből idézett fel néhányat a világ-, és kétszeres Európa-bajnok Alonso.

“Nehéz szavakba önteni, hogy mit is jelentett Steven Gerrard amikor mellette játszottam Liverpoolban. Amikor Stevie a te oldaladon van, akkor tudod, hogy valami csodálatos vár rád a pályán, tudod, hogy valami olyat fogsz átélni, amit más mellett soha. És ez nagyon inspiráló volt számomra, de minden csapattársamra is! Élveztük ezeket a varázslatos pillanatokat! Emlékszem a góljára az Olympiakosz elleni BL-csoportmeccsen, amikor azzal a találattal sikerült továbbjutnunk, és a végén megnyertük a sorozatot. Vagy ott van a West Ham elleni FA kupa-döntő, ahol egyszerűen istenien játszott, és hatalmas gólt lőtt a semmiből. Ő volt az a játékos aki mellett igazán élvezetes volt futballozni.”

Mit lehetne ehhez hozzátenni? Csak a Liverpool-West Ham FA kupa-döntő összefoglalóját, íme!

Demmel László