Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Dárdai példátlan szerződést kapott a Herthától!

A Bild, valamint a BZ értesülései szerint a Herthánál eddig példátlan szerződést kötnek meg Dárdaival, így a magyar válogatott szövetségi kapitánya irányítja a továbbiakban is a berlini együttest. Ugyanakkor, ha az edző nem váltja be a hozzá fűzött reményeket, “száműzik” az utánpótláscsapathoz.

thumb_

Ismerős közegben marad Dárdai – a magyar szakember sokáig irányíthatja a Herthát! (forrás: bz-berlin.de)

Dárdai Pállal sikerült megyeznie a Hertha BSC-nek! A 39 éves magyar szakemberrel olyan szerződést kötöttek, amelyet Berlinben korábban még soha – Dárdai határozatlan ideig marad a klub élén. Ez azt jelenti, hogy nagy a bizalom a magyar válogatottal is irányító edzővel, aki az eddigi 120 ezer eurós évi fizetése helyett 600-at kaphat majd, ami átszámítva 185 millió forint. Ha Dárdai nem “válik” be ezek után, ha nem felel meg a klub elvárásainak, akkor sem kell távoznia Berlinből, viszont visszaküldik az utánpótláscsapathoz. Erre aligha lenne oka a klubvezetésnek, ha Dárdai képes újra olyan jó időszakokat, meccseket hozni a Herthával melyet az idei szezonban is megtett.

Dárdai segítője Rayner Widmayer lesz, akivel posztjáról már korábban megegyezett a csapattal. Nemzeti csapatunk szövetségi kapitánya vélhetően a jövő hét elején köti meg szerződését Berlinben. A megállapodást megelőzően akadályokban ütközött Michael Preetz – a berlini kék-fehérek klubmenedzsere – és Dárdai, hiszen utóbbi számára úgy tűnt, nincs mozgástere az akkor felvetett szerződés kapcsán, és kétséges volt a szerződéskötés. Azonban azóta sikerült Dárdai számára megfelelő feltételeket találni, így marad a klub élén a magyar tréner! Eközben a BZ – berlini portál – a tökéletes jelzővel illette Dárdai maradását. A magyar edző így sokáig maradhat Berlinben az első csapat élén, viszont anyagi követelései nem lehetnek, de erre nagy eséllyel nincs is oka.

Nagy Dávid