Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Osztályozó: Távolabb került a Bundesligától a Hamburg

Ahogyan azt már megszokhattuk a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 16. helyezettje minden esztendőben osztályozó párharcot vív a másodosztály (Bundesliga 2) harmadik helyezettjével. Idén a Hamburg és a Karlsruhe dönt egymás sorsáról, avagy az odavágót követően gondban van Stieber Zoltán csapata.

11146509_10153348472958415_8845814801411659226_o

Hamburg – Karlsruhe 1-1 (0-1)
G: 
Ilicevic (73.) ill. Hennings (4.)

A bennmaradásért vívott párharc első felvonására, tehát az odavágóra Hamburgban az Imtech Arénában került sor, s a feketeleves gyorsan Stieber Zoltánék nyakába borult. Nazarov révén Hennings lépett ki a védőfalból a negyedik percben, s bár eléggé kisodródott, majdnem a tizenhatos csücskéről lőtte a kapura a labdát, melybe Adler belakatott, ám hárítani nem tudott, a játékszer a kapuvas érintésével simult el a hálóban. Ezzel gyorsan megvolt a Karlsruhe idegenben lőtt gólja, ami pedig még nagyobb gond volt hazai részről, hogy nem jött az egyenlítő találat, sőt a Karlsruhe akár növelhette is volna előnyét. Ezt azonban megúszta Labbadia csapata, mely a második játékrészben, főként a végjátékban ellenfele fölé nőtt. Stieber Zoltán a padon kezdte a meccset, a 69. percben érkezett meg a párharcba Holtby helyére, négy perccel később pedig robbant az Imtech Aréna, avagy Ilicevic vette be a vendégek hálóját.

A közönség űzte, hajtotta kedvenceit, az újabb gól azonban nem érett be, a hármas sípszó pillanatában is 1-1 állt az eredményjelzőn, így kijelenthetjük, hogy a Hamburg távolabb került az élvonaltól, ám ez azt is jelenti, hogy immáron a Karlsruhe játékosokon is ott van a nyomás…!

Érdekesség, hogy a Hamburg tavaly is osztályozót játszott, akkor sem sikerült nyerni hazai környezetben, s a párharc csupán idegenben lőtt góllal dőlt el két iksz után.

Az elmúlt két esztendő osztályozós párharcai:
2013-2014:
 Hamburg-Fürth 0-0 és Fürth-Hamburg 1-1
Bennmaradt a Hamburg 1-1-es összesítéssel idegenben lőtt góllal

2012-2013: Hoffenheim-Kaiserslautern 3-1 és Kaiserslautern-Hoffenheim 1-2
Bennmaradt a Hoffenheim kettős győzelemmel 5-2-es összesítéssel

Őszi Ádám