Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U20-as vb: Gőzerővel készülnek a magyarok

A holnap rajtoló új-zélandi U20-as világbajnokságon a magyaroknak sem kell sokat várniuk a kezdésig. Válogatottunk hétfőn kezdi meg szereplését a tornán, így gőzerővel készül nemzeti csapatunk az Észak-Korea elleni főpróbára. Eközben a kvartett többi tagja is megérkezett New Plymouthba.

e13-e1432797347781

Impozáns környezetben készülhet, és játszhatja le csoportmeccseit a magyar válogatott, a csodás Taranaki lábainál (forrás. mlsz.hu)

Az elmúlt napon két edzés szerepelt a magyar csapat programjában. Az egyik futóedzés volt, a másik pedig taktikai. Előbbire délelőtt, utóbbira pedig délután került sor New Plymouthban. A meccseik helyszínéhez egyre közelebb készült már válogatottunk, hiszen a Taranaki Stadion melletti edzőpályán készülhettek fel honfitársaink Bernd Storck vezetésével. Még este sem ért véget a közös foglalkozás, hiszen a vacsorát követően az első ellenfél, Észak-Korea játékát elemzték ki az ázsiai válogatott meccseit megtekintve. A válogatottunkat irányító német szakember még szerdán az alábbiakat mondta az első csoportmeccs kapcsán: Úgy választjuk meg az edzések intenzitását, hogy mire hétfőn megmérkőzünk Észak-Korea csapatával, a lehető legjobb formában legyenek a játékosok.

A szakmai stáb gondosan ügyelt minden edzésmódszerre, így korábban az erőnlétre is nagy hangsúlyt fektettek a magyar válogatottnál, de minden egyéb téren is igyekeznek tökéletesen felkészíteni honfitársainkat a megmérettetésekre.

taranaki

A New Plymouth-i Taranaki Stadionban játssza le mindhárom csoportmeccsét a magyar válogatott (forrás: mlsz.hu)

Hétfőn a magyarok Észak-Korea elleni meccsét megelőzően Brazília Nigéria ellen lép pályára, az arénában pedig a két egymást követő meccsen összesen 11 ezer néző lehet ott. A szervezők szerint már 5 ezer(!) jegy elkelt, és új-zélandi viszonylatban is nagyon olcsón kaphatóak belépők a találkozóra: a felnőttjegyek ára kevesebb, mint négyezer forintnak felel meg, míg a gyermekeknek szánt belépő ennek közel fele annyiba kerül. A szervezők arról is gondoskodtak, hogy minél több olyan nézőt is “kicsaljanak” a meccsekre, akik nemzeti csapata lép pályára, így magyar szurkolók is jelen lesznek a meccsen, hiszen a helyi közöségekkel is felvették az illetékesek a kapcsolatot. Jó hangulatra lehet tehát számítani, remélhetőleg magyar ünnepre is lesz ok hétfőn.

A helyszínre az E-csoport másik három válogatottja is megérkezett már. Nigéria érkezett a magyarok után legkorábban – az afrikai válogatott kedden landolt Új-Zélandon, míg a brazilok és az észak-koreaiak tegnap foglalták el szállásukat New Plymouthban.

Nagy Dávid