Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Portugál Ligakupa: A Benfica ezt is megnyerte!

A portugál bajnokság megnyerését követően a Ligakupát is elhódította az ibériai országban a 2014/2015-ös szezonban a Benfica együttese! A sorozatot hatodik alkalommal nyerte meg a fővárosi klub.

CGMymEXWQAACtDr.png large

John gólja döntött, mellyel 6. alkalommal lett Ligakupa-győztes a Benfica! (forrás: twitter.com/sl_benfica)

Benfica – Maritimo 2-1 (1-0)
Helyszín: Estádio EFAPEL, Coimbra
Vezette: Carlos Xistra
Gólszerzők: Jonas (37′), John (80′), ill. Diogo (56′)
Kiállítva: – ill. Raul (48′)

A portugál főváros egyik nagy múltú csapata, a Benfica bajnokként érkezett a Maritimo elleni Ligakupa fináléba. A mérkőzés első félideje a lisszaboni klub nagy mezőnyfölényéről szólt, azonban mindkét csapat kísérletezett a gólszerzéssel is. Az első veszélyes lövést a 17. percben láthattuk, amikor a Benfica részéről Jonas tűzte kapura a szabadrúgást, de a Maritimo kapusa a helyén volt. Majd a 30. minutumban újra gólra tört a Benfica, amikor Lima a tizenhatosról talált volna be, de a labda mellészállt. A 37. percben törte meg Jonas a gólnélküliséget! A brazil labdarúgó fejjel juttatta előnyhöz Portugália bajnokcsapatát Jardel beívelése nyomán (1-0). A 40. minutumban Raul révén egalizálhatott volna a Maritimo, de ez a fejes elkerülte a kaput.

A második félidőt pocsékul kezdte a Maritimo csapata, mely ezzel már nem csak gólhátrányban volt. Ugyanis a 48. minutumban Raul megkapta második sárga lapját, így nehéz helyzetbe hozta klubját a fináléban, és idő előtt mehetett az öltözőbe. Az 52. percben ki is használhatta volna a kialakult helyzetet a Benfica, de Gaitan kapáslövését kivédte Salin. A következő minutumban Pereira is nagy lehetőséget baltázott el, amikor a kipattanó után nem talált a kapuba, igaz, ehhez kellett a hátrányban lévő kapus is. Majd jött az, ami nem állt összefüggésben a kiállítással, hiszen egalizált a Maritimo! Az egyenlítő találatot Diogo szerezte Fransergio passza után (1-1). A 68. minutumban szabadrúgásból talált be majdnem a Benfica, de Gaitan lövése a kapu mellett suhant el, majd két perccel később Jonas fejelte a Maritimo kapuja fölé a kipattanót. Újabb két perc telt el, és ismét Jonas került a középpontba de a kapu előteréből mellé lőtte a labdát. A 76. minutumban Pereira érkezett a keresztlabdára, de fejese elkerülte a kaput, így nem tudott előnybe kerülni újra a Benfica. Nem úgy, mint a 80. percben! Ekkor John begyűjtve a kipattanót azt a kapuba lőtte (2-1). Eztán már “csak” a hosszabbításra maradt helyzet. Előbb (92′) Jonas növelte volna a Benfica előnyét, de lövése a kapusnál kötött ki, majd (94′) kiharcolhatta volna a hosszabbítást a Maritimo, de a szabadrúgást követően Rossi közelről tévesztett célt.

Mindez azt jelentette, hogy fennállása 6. Portugál Ligakupa győzelmét aratta a lisszaboni Benfica! A 111 esztendős klub így a 2014/2015-ös szezont duplázással zárta!

Nagy Dávid