Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Spanyol kupa: Az ellenfél tisztában van a Barca erejével

Ugyan nem szabad leírni az Athletic Bilbao együttesét a Copa del Rey mai fináléja előtt, meglehetősen felesleges lenne olyan ábrándba ringatni magunkat, hogy éppen a baszkok fogják megakadályozni Messiék idei triplázását.

www.goal.com

www.goal.com

Saját szavaiból ítélve a Bilbao mestere, a korábbi Barca-játékos Ernesto Valverde sem túl optimista az esélyeket illetően. Persze ez még így is jobb, és életszerűbb, mint a felesleges önámítás.

A spanyol kupa fináléja ma este lesz esedékes, és ezt értelmezhetjük egy fajta visszavágóként is, lévén Baszkföld büszkesége 2009-ben, és 2012-ben is a finisben bukott el, éppen ugyanígy a Barcelonával szemben.

Talán ma jött el annak a napja, hogy a Bilbao 1984 óta először, ismét elnyerje a Copat. Mindenesetre Valderde edző nem vár túl sokat a találkozótól:
„Ha ez nem a legnehezebb, akkor is minden bizonnyal az egyik legnehezebb meccsünk lesz, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy a Barcelona hogyan játszik pillanatnyilag.” – nyilatkozott nem túl derűsen, az 51 esztendős szakember.

Balogh József