Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

OTP Bank Liga: Az NB III-as győri keret ellen gálázott a Loki

A 2014/15-ös szezont Debrecenben fejeződött be, ahol az NB III-as keretével utazott el a Győr, akik már jövőre a harmadosztályban indulhatnak. A teljesen tétnélküli találkozón a hazaiak a várakozásoknak megfelelően végig uralták a meccset és szép játékkal búcsúztak a szezontól és a Győrtől.

A vendég Győr nem mindennapi módon az NB III-as keretével érkezett meg Debrecenbe, illetve Vasile Miriuta vezetőedző nélkül, hiszen már korábbról lehetett tudni, hogy elhagyja a csapatot az idény végeztével, így a Jäkl Antal-Németh Zoltán páros irányította a csapatot. A rendhagyó találkozót nem meglepő módon a hazaiak kezdték jobban. Sőt olyan jól sikerült a kezdet, hogy már a 9. percben vezettek is: Kulcsár Tamás készítette le Ferenczi Jánosnak, aki a 16-os sarkáról, ballal a hosszúba tekert. A következő komolyabb lehetőség is gólt eredményezett, ekkor Bódi Ádám 20 méterről a bal sarokba lőtt a 15. percben. Három perccel később már duplázónak mondhatta magát Bódi és lényegében tökéletesen lemásolta első találatát. A folytatásban sem változott a játék folyama, továbbra is a Debrecen alakította ki a helyzeteket. Korhut Mihály 30-ról éppen hogy csak fölé lőtt, illetve Kulcsár az ötösről nem tudott a kapuba bólintani. A félidő utolsó bő tíz percére elfogytak a helyzetek, a meg a gólok is, így lényegében 18 percnyi játék után kialakult az első félidő végeredménye, illetve a találkozó végkimenetele is eldőlt.

A folytatásban a kapufáké volt a főszerep. Bódi villogott, hiszen kétszer is eltalálta a lécet, először 28-ról, majd szabadrúgásból is. Ám ami akkor még kimaradt, az a 65. percben már bement. A gólszerző ismét Bódi volt, aki klasszikus mesterhármast jegyezhetett fel. Némileg szerencséje volt, mert 28-ról elvállalt lövése megpattant egy győri lábon és úgy vágódott a kapuba a labda. Az utolsó 25 percben is csak jött előre a hazai csapat. Látszólag élvezték a játékot, és ki akarták szolgálni a szurkolókat az utolsó hazai mérkőzésükön. Helyzet-helyzetet követett és a 82. percben újabb gólnak örülhettek a debreceniek. Akkor Sós Bence talppal gurított a kapu bal alsó sarkába. A Győr ezzel búcsúzott az élvonaltól. Az edzők által vizionált harcias játék leginkább a hazaiaknál valósult meg, aminek eredménye a látványos játékban és az öt gólban valósult meg. Ezzel az utolsó góllal kialakították a végeredményt és a hármas sípszó után lezárult a 2014/15-ös szezon.

OTP Bank Liga, 30. forduló

DVSC-TEVA—Győri ETO FC 5—0 (3—0)
G: Ferenczi (9.), Bódi (15.; 18.; 65.), Sós (82.)

A záróforduló teljes eredménylistája

PMFC-Matias—Nyíregyháza Spartacus FC 2—1
Újpest FC—Kecskeméti TE 3—0
Ferencvárosi TC—Videoton FC 2—0
Paksi FC—Dunaújváros 2—1
Szombathelyi Haladás—Puskás Akadémia FC 3—0
Budapest Honvéd—Lombard Pápa Termál FC 2—0
DVTK—MTK Budapest 1—0

Tabella, végeredmény

Tabella

Acsádi Gergő