Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U20-as vb: Kikapott, de továbbjutott Magyarország! – videóval

A magyar labdarúgó-válogatott utolsó csoportmeccsét Nigéria ellen játszotta, és újra vereséget szenvedett, de egy győzelmével így is ott van a legjobb négy csoportharmadik között és folytathatja szereplését a nyolcaddöntőben, Szerbia ellen!

2621378_full-lnd

Awoyini duplájával nyert Nigéria (forrás: fifa.com)

Magyarország – Nigéria 0-2 (0-1)
Helyszín: New Plymouth, Taranaki Stadion
Gólszerzők: Awoniyi (33′, 54′)

A két válogatott számára mindent eldöntő harmadik csoportmeccs első játékrészében a nigériaiak domináltak. Több volt az afrikaiak lövése, Székelynek négy védést is be kellett mutatnia, míg a túloldalon egy lövés ment kapura. Azonban hazánk U20-as válogatottjának hálóőre az egyik kapura tartó próbálkozást nem tudta kivédeni, és a 33. percben előnybe került Nigéria Awoniyi révén, s az afrikaiak előnye ki is tartott a szünetig (0-1). Labdabirtoklás terén nem tudtak viszont a magyarok fölé kerekedni a nigériaiak, azonban ez így mit sem számított.

A folytatásban növelte előnyét Nigéria. Az 54. percben a felívelt labdát az érkező két magyar védő nem tudta elfejelni, Awoniyi pedig újra betalált a hátul is széteső magyar védelemmel szemben (0-2).
A 60. perc derekán Awoyini újfent közel állt a gólszerzéshez, de lövése végül a jó helyzetet követően nem talált kaput. Továbbra is próbálkoztak a nigériaiak, de a magyaroknak is akadt 1-2 helyzete. Székelynek többször nagy mentést is be kellett mutatnia, azonban több találat már nem született a találkozón.Mindez azt jelentette, hogy Magyarország Brazília, valamint Nigéria mögött így is továbblépett a legjobb csoportharmadikok között! A legjobb 16 között a mieink ellenfele Szerbia lesz.

Brazília – Észak-Korea 3-0 (0-0)
Helyszín: Christchurch, Christchurch Stadion – 15.298 néző
Vezette: Conger Matt (NZL)
Gólszerzők: Min-Hyo (60′ – öngól), Jean (66′), Pereira (86′)

A brazilok minden játékelemben mutatott nagy fölénye egészen a 61. percig nem érett góllá, s ekkor is kellett ehhez a saját kapujába betaláló észak-koreai. Ezután nem kellett sokat várni, brazil játékos is bevette az ázsiaiak kapuját, Jean személyében – Ő a 66. percben talált be. A végén pedig Pereira döntött a végeredmény sorsáról, aki 4 perccel a rendes játékidő vége előtt tudott eredményes lenni. Észak-Korea a vártnál is simábban kiesett, míg Brazília pedig száz százalékosan jutott tovább.

Az E-csoport végeredménye
1. Brazília – 9 pont (9-3)
2. Nigéria – 6 pont (8-4)
3. Magyarország – 3 pont (6-5)
4. Észak-Korea – 0 pont (1-12)

A góllövőlista élmezőnye:
1. Kovalenko (Ukrajna) – 5 gól
2. MERVÓ BENCE (MAGYARORSZÁG), Mukhtar, Stendera (Németország), Silva (Portugália) – 4 gól
6. Stark (Németország) – 3 gól

Nagy Dávid