Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U20-as vb: Megnyert nyolcaddöntőt bukott el Magyarország

Magyarország az új-zélandi U20-as vb nyolcaddöntőjében fejezte be a tornát. A szerbek elleni meccs rendes játékidejének a végéig úgy tűnt, megvan a továbbjutás, majd végül egy öngól okozta válogatottunk vesztét a hosszabbításban. Mindkétszer a végén bukott el a magyar válogatott.

CHHWP6KWMAIDu3v.jpg large

Hiába játszott jól Kalmár (is), a végén nem mi örülhettünk (forrás: twitter.com/MLSZhivatalos)

Szerbia – Magyarország 1-1 (0-0), hosszabbítás után: 2-1
Helyszín: Dunedin, Otago Stadion
Vezette: Antonio Mateu Lahoz (ESP)
Gólszerzők: Saponjic (90+1′), Osváth (119′ – öngól), ill. Mervó (57′)
Kiállítva: Gajic (90+2′)

A legjobb 8 közé jutás volt a tétje már ennek a találkozónak! Rögtön a meccs elején figyelni kellett Székelynek, aki a kezdőrúgás után szinte azonnal résen volt. Többnyire kiegyenlített volt a játékrész, de mégis a szerbek tudtak nagyobb helyzeteket kialakítani támadásaik során. A 27. minutumban Zdejar löketét mentette szögletre a magyar hálóőr! A félidő hajrájában – 44′ – Mandic is a büntetőterületen belülről próbálkozott, de Székely állta a sarat továbbra is!

A fordulás után 12 percnyi játékot követően előnybe került Magyarország! Egy előreívelés után Kalmár tartotta meg szépen a labdát, majd a kapu torkából a kapussal farkasszemet nézve visszatette a játékszert, amit az érkező Mervó varrt be a léc alá (0-1)! A szerbek játéka lett ennek ellenére dominánsabb, többet volt náluk a labda, de gólok terén nem tudtak felzárkózni. Legalább is úgy tűnt, elkönyvelhetjük a magyar továbbjutást. Ám a hosszabbítás első percében egy szögletet követően Saponjicsra nem figyeltek, ő pedig a léc alá fejelte a labdát. Azonban a következő minutumban Gajic megkapta második sárga lapját, így emberelőnyben játszhatta le a kétszer 15 perces extra játékidőt a magyar válogatott!

A hosszabbítás első félidejében ismét kiegyenlített lett a játék labdabirtoklás és lövések terén is, ám egy-egy kísérletet jegyezhettünk fel, ám egyik alkalommal sem kellett menteniük a kapusoknak. A folytatásban sem jegyezhettünk fel igazán semmi érdekeset, egészen a hajráig. A 119. percben egy szerb támadás végén a betett labdára Osváth csapott le, de a menteni igyekvő magyar játékos szerencsétlenül ért a labdába, amely Székely kapujában kötött ki (2-1). Ezzel a magyar válogatott számára véget ért az új-zélandi kaland, és szerencsétlenül esett ki a korosztályos nemzeti csapat a legjobb 16 között, Szerbia ellen.

A góllövőlista élmezőnye:
1. Kovalenko (Ukrajna), MERVÓ BENCE (MAGYARORSZÁG) – 5 gól
2. Mukhtar, Stendera (Németország), Silva (Portugália) – 4 gól
6. Stark (Németország) – 3 gól

A nyolcaddöntők menetrendje:
jún. 10. 06:00    Ghána – Mali  0-3
jún. 10. 06:00    Szerbia – Magyarország 2-1 (hosszabbítás után)
jún. 10. 09:30    USA  – Kolumbia
jún. 10. 09:30    Ukrajna – Szenegál
jún. 11. 06:00    Ausztria – Üzbegisztán
jún. 11. 09:30    Németország – Nigéria
jún. 11. 09:30    Portugália – Új-Zéland
jún. 11. 09:30    Brazília – Uruguay

A negyeddöntőben:
??? – ???
??? – ???
??? –Szerbia
Mali – ???