Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U20-as vb: A brazilok Portugáliát legyőzve elődöntősök! – videóval

A Brazília – Portugália találkozó nagy izgalmakat ígért, és végül a lehető legizgalmasabb módon, tizenegyespárbajban dőlt el, melyik válogatott lesz ott az elődöntőben!

U20 Brazília

Brazília ünnepelhetett a tizenegyespárbajt követően (forrás: twitter.com/FIFAcom)

Brazília – Portugália 0-0 tizenegyesekkel: 4-3

A mérkőzést a portugálok kezdték jobban, akik de Nunes 3. percben fejjel kapura küldött labdáját Jean kivédte. A 14. percben is fejjel kerülhetett volna előnybe Portugália, de Andrade próbálkozása kicsivel mellé ment. Az első félidőben kapura szinte veszélytelenek voltak a brazilok, és a második félidőben pedig egy támadás sem zárult kapura lövéssel Brazília részéről. A portugálok részéről igazán nagy helyzetek a végjátékban alakultak ki, de Gelson Martins lövését szögletre mentette a kapus a 81. percben, majd Lopes lövése a kapufát súrolta! Gól nem született a rendes játékidőn belül, de a kétszer tizenöt perces ráadás sem hozott gólt, így jöhetett a tizenegyespárbaj! A 112. percben volt esélye arra Portugáliának, hogy eldöntse a meccset, de Lopes lövésénél nagyot védett Jean.

A brazilok kezdték a büntetők rúgását, és Pereira belőtte a labdát, míg portugál részről Lopes sem hibázott (1-1). A második körben Lucao, valamint Guzzo sem tudta értékesíteni a tizenegyest, így változatlan maradt az eredmény (1-1). Majd Danilo betalált, de a portugál Silva mellé lőtte a játékszert, így a braziloknál volt az előny (2-1). Az 5. rúgók közül a brazil Gabriel Jesus értékesítette a tizenegyest, míg Nuno Santos fölé lőtte a labdát, így a dél-amerikaiak ünnepelhettek (3-1).

A mérkőzés egészét illetően a portugáloknak voltak nagyobb helyzeteik, de mégsem tudtak nyerni. A brazilok az elődöntőben a történelmi sikert arató Szenegállal szemben játszhat a döntőbe jutásért!

https://www.dailymotion.com/video/x2tvvj2_brazil-v-portugal-match-highlights-fifa-u-20-world-cup-new-zealand-2015_sport

A góllövőlista élmezőnye:
1.
Kovalenko (Ukrajna), MERVÓ BENCE (MAGYARORSZÁG) – 5 gól
2.
Mukhtar, Stendera (Németország), Silva (Portugália) – 4 gól
6.
Stark (Németország), Khamdanov (Üzbegisztán), Rubin (USA) – 3 gól

Az elődöntők párosításai:
Június 17., szerda – 07:00 Brazília – Szenegál
Június 17., szerda – 09:30 Mali – Szerbia

Nagy Dávid