Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U20-as vb: Mali kiejtette a németeket! – videóval

Mali a torna talán eddigi legnagyobb meglepetését okozta azzal, hogy kiejtette a menetelő német válogatottat! Az afrikaiak tizenegyespárbajban tudták felülmúlni Németország korosztályos legjobbjait.

CHadgu8VAAA3qC0.jpg large

Mali tovább szárnyal – már a döntő kapujában! (forrás: twitter.com/FIFAcom)

Mali – Németország 1-1 (0-1) tizenegyesekkel: 4-3
Helyszín:
Christchurch, Christchurch Stadion – 7.007 néző
Vezette:
Ramos Palazeulos Cesar Artuto (MEX)
Gólszerzők: Coulibaly (58′), ill. Brandt (38′)

A magas német mezőnyfölény ellenére alighanem meglepte a németeket Mali azzal, hogy támadásokban kicsit sem játszottak alárendelt szerepet és fel tudták venni a németekkel a versenyt az afrikai labdarúgók. Az első gólra a félidő hajrájáig kellett várni, ez pedig Németország szerezte. Brandt nagy gólját láthatta ekkor a közönség, s az előny a szünetig ki is tartott (1-0).

Azután pedig jöhetett volna annak a növelése, ám Mukhtar tizenegyest hibázott, vagy éppen Diarra kapus számlájára is írhatjuk, hogy ebből nem lett gól az 56. percben. Két perccel később viszont már rezgett a háló, igaz, a túloldalon! Coulibaly közelről vágta be a labdát, ezzel Mali kiegyenlített (1-1)! Több komoly helyzetet aligha jegyezhettünk fel, így jöhetett a kétszer tizenöt perces hosszabbítás, ám arról is hasonlóakat lehet elmondani.

Így elérkezett a drámai végjáték, a tizenegyespárbaj! A büntetők rúgását Mali válogatottja kezdte meg, de egészen a 3. sorozatig egyik nemzeti csapat játékosai sem hibáztak. Afrikai részről Hamidou Traore, Guindo, valamint Kone volt eredményes, míg a németek góljait Akpoguma, Öztunali, és Steinmann szállította. A 4. rúgók egyaránt hibáztak! Adama Traore lövését védte a német kapus, míg Brandt a kapu fölé küldte a labdát, így továbbra is döntetlen volt. Az ötödik sorozatban Samassekou belőtte Mali tizenegyesét, ám Stark mellé rúgta a labdát, így meglepetésre Mali jutott a világbajnokság elődöntőjébe (4-3)!

A legjobb négy között Mali ellenfele Szerbia lesz, legrosszabb esetben pedig már bronzmeccset mindenképp játszhat a németeket legyőző válogatott!

https://www.dailymotion.com/video/x2tvvj4_mali-v-germany-match-highlights-fifa-u-20-world-cup-new-zealand-2015_sport

A góllövőlista élmezőnye:
1.
Kovalenko (Ukrajna), MERVÓ BENCE (MAGYARORSZÁG) – 5 gól
2.
Mukhtar, Stendera (Németország), Silva (Portugália) – 4 gól
6.
Stark (Németország), Khamdanov (Üzbegisztán), Rubin (USA) – 3 gól

Nagy Dávid