Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bacca nagyon kapós mostanában

Fantasztikus évet tudhat maga mögött a kolumbiai támadó, Carlos Bacca. A Sevilla színeiben 28 gólt szerzett és EL győztes lett – sokak szerint ideje lenne váltani.

carlos-bacca-sevilla

Érdeklődőkből bőven akad. Angliában sokan szeretnék őt a soraikban tudni, például az Asrenal, a Manchester United vagy a Tottenham is ilyen. Ez érthető is, hiszen a gólérzékeny támadó technikás, és nagyon komoly fizikális erő birtokában van – jól boldogulna a PL-ben meghonosodott hegyomlásokkal a kapu előtt.

De még mielőtt elkönyvelnénk, hogy Bacca a következő évet Angliában kezdi, előbb lessük csak meg menedzsere, Sergio Barila szavait. Az úriember azt mondja, hogy ügyfele nagyon jól érzi magát Sevillában, ahol jövőre a BL-ben bizonyíthat, és kezdő státuszához kétség sem férhet.

Egy klubváltás csak veszélybe sodorná ezt, nem is beszélve az egyéb szempontokról. Barila szerint nem a pénz motiválja a klubváltást, már ha valóban bekövetkezik hasonló. Bacca számára az anyagiaknál sokkal inkább meghatározó szempont a vallás. Egy rendkívül vallásos emberről beszélünk, aki a pápa közelsége miatt szívesen költözne például Rómába.

Érdekesség, hogy a PL klubok mellett pont a Roma próbálkozik Bacca megszerzésével. A menedzser elismerte – él a kapcsolat a rómaiakkal, de semmi konkrétum nem történt. 10-ből mondjuk kilenc ember valószínűleg kapásból a Premier League-t választaná. Lehet, hogy pont Bacca az a maradék egy aki nem?

Baranyai Balázs