Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Neymar kivonta magát a Copa Américáról!

Nem maradhatott büntetlenül a Copa América C csoportjában rendezett Brazíla-Kolumbia mérkőzés utáni tömegjelenet. A brazil válogatott legfényesebb csillaga számára alighanem véget ért a chilei torna.

Kép forrása: goal.com  carlos Baccánál is elszakadt a cérna, hatalmasat taszított Neymaron.

Kép forrása: goal.com
Carlos Baccánál is elszakadt a cérna, hatalmasat taszított Neymaron.

Mint ismeretes, a kolumbiai válogatott 1-0-s győzelmével véget ért csoportmeccs lefújása után a brazilok támadója, Neymar labdával megrúgta ellenfelét, amire a sértett szinte minden csapattársa a Barcelona légiósának ugrott. A pályán lévő játékosok között kisebb csetepaté alakult ki, ami közben nem csak Neymar kapott a tumultusban, ám mindenképpen ő volt a lefújás utáni pillanatok MVP-je. A vereséget nehezen viselő ötszörös világbajnok válogatott tagjai nem tudták megakadályozni társuk butaságát, akit már az öltözőbe vonulva állított ki Enrique Osses chilei játékvezető. Mindezek után Carlos Bacca is megkapta a maga piros lapját, mert a felvételek alapján jól látszik, hogy egy hatalmasat taszított a brazil támadón, miután az megpróbálta lefejelni a kolumbiaiak egyik játékosát. Percekig tartott míg rendet teremtettek a pályán, és ezzel sajnos nem ért véget itt a történet, mint ahogy általában a hármas sípszóval szokott.

Bár előzetesen arra lehetett számítani, hogy Neymart egy vagy két meccsre tiltják el, és a hírek is csak a csoportkör végéig tartották esélyesnek pihenőre a 23 éves csatárt, most úgy tűnik ugrottak számára a Copa América további küzdelmei. A dél-amerikai szövetség ugyanis nem kegyelmezett, és négymeccses eltiltással büntette Neymart, aki így az utolsó, vasárnapi csoportmeccsen, Venezuela ellen már nem léphet pályára, valamint – ha a brazilok továbbjutnak csoportjukból – , akkor a negyeddöntőt, az elődöntőt, de még a döntőt is ki kell, hogy hagyja. Ezen felül egy 10 ezer dolláros pénzbüntetést is bezsebelt a barcelonai klasszis, amit alighanem gyorsan kifizet. A szövetség indoklásában viszont nem csak a verekedés kirobbantása áll, hanem a bíró szóbeli inzultálása is, amivel a jelek szerint nem elégedett meg Neymar a sajtó oldalain keresztül, hanem még az öltözőfolyosón is nekiesett Osses sporttársnak. Ezt pedig sehol a világon nem szeretik. Neymar szerint:

“A szabályok mindig ellenem vannak. Előfordul az ilyen, ha gyenge a játékvezető, és ilyen gyenge ítéleteket hoz. Nem sok minden idegesít fel, de az ilyen bírók, nagyon fel tudnak húzni!”

Az ügyben megszólalt a brazilok ikonja, a Barcelona, a Real Madrid, és az Internazionale egykori játékosa, a “Fenomén”, vagyis Ronaldo, aki minden brazillal egyetemben sokra tartja Neymart, de úgy véli, hogy a Barcelona újkori csillaga rossz irányba tart.

“Neymar egy ösztönös tehetség, nagyszerű játékos, de nagyon agresszív lett az utóbbi időben. Nincs magyarázat a szavaira, és a tetteire. A folyamatos reklamálás sem javít a megítélésén, már szinte nincs is olyan döntés amit elfogadna a játékvezetőtől. Ha felveszed a brazil mezt, így nem viselkedhetsz!”

A brazil szövetségi kapitánynak nem marad sok választása, de Neymar pótlására azért még ott van a Peru ellen győztes gólt szerző Douglas Costa, vagy a liverpooli Philippe Coutinho. A brazil szövetség fellebbezése esetén enyhíthetik a büntetést, de erre vajmi kevés esély mutatkozik, de alighanem bepróbálkoznak a Selecao részéről. Carlos Bacca eltiltásáról egyelőre nincs hír.

Demmel László