Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női vb: Anglia a házigazdát kiejtve elődöntős! – videóval

Tovább menetel Anglia női válogatottja, amely a világbajnokság házigazdáját, Kanadát győzte le az utolsó negyeddöntőben! Újból Bronze szerezte a szigetországbeliek második gólját, és már az első félidőben eldőlt minden!

Angol női labdarúgó-válogatott

Történelmi sikert ünnepelhettek Kanada ellen az angol hölgyek! (forrás: twitter.com/FIFAWWC)

Anglia – Kanada 2-1 (2-1)
Helyszín: Vancoucer, BC Place Stadion – 54.027 néző
Vezette: Umpierrez Claudia (URU)
Gólszerzők: Taylor (11′), Bronze (14′), ill. Sinclair (42′)

Az angol labdarúgó válogatott korábban még sosem emelkedett ilyen magasságokba a hölgyeket tekintve, mint idén, Kanadában! A szigetországbeli játékosok Kanadával találták magukat szemben a negyeddöntőben, tehát a házigazdán keresztül vezetett az út a döntő kapujába. Hamar jöttek az angol gólok, ugyanis a 11. percben Taylor révén előnybe kerültek, amikor, majd 3 perccel ezután Bronze is betalált, akárcsak Norvégia ellen! Előbbi a védelmi hibát használta ki nagyszerűen, utóbbi gólszerző pedig az északiak elleni nyolcaddöntőben is válogatottja második gólját szerezte, most pedig fejese a felső lécen is megpattanva szépen jutott a kapuba. Két kaput eltaláló lövés, két gól – ez volt Anglia mérlege az első félidőben, míg ugyancsak két kaput eltaláló kísérletből egy beakadt a túloldalon is még a szünetig! A hajrában a csapatkapitány, Sinclair volt eredményes, ezzel pedig bizakodásra okot adva a hazaiaknak. Ám bizakodás ide vagy oda, önmagában ez semmit nem ért, és kaput eltaláló próbálkozások terén ugyanazt hozták a csapatok, mint az első játékrészben, de gólt már egyik oldalon sem jegyezhettünk fel. Így történelmi tettek végrehajtva Anglia ott van az elődöntősök között, míg a házigazda Kanadának befejeződött a torna! Az angol hölgyek elszántan hittek a továbbjutásban, és ehhez párosult a jó helyzetkihasználás is, így ők ünnepelhettek.

Az elődöntőkben:
Július 1.., szerda – 01:00 Amerikai Egyesült Államok – Németország (Eurosport)
Július 2., csütörtök – 01:00 Anglia – Japán (Eurosport)

A góllövőlista élmezőnye:
6 gólos: Celia Šasić (Németország)
5 gólos: Anja Mittag (Németország)
3 gólos: Ramona Bachmann, Fabiane Humm (mindkettő Svájc), Gaelle Enganamouit (Kamerun), Ada Hegerberg (Norvégia), Marie-Laure Delie, Eugenie Le Sommer (mindkettő Franciaország), Kyah Simon (Ausztrália)

Nagy Dávid