Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Copa América: “Chile csak támadni tud, a döntőben is így lesz!”

Ma éjszaka, magyar idő szerint 22:00-kor pont kerül az idei év legnagyobb labdarúgó eseményének, a dél-amerikai Copa Américának a végére. A Chilében rendezett kontinensviadal döntőjében a házigazdák a Leo Messivel felálló Argentínával mérkőznek meg a győztesnek járó trófeáért.

Kép forrása: el-futbol-como-debe-ser.blogspot.com  Hasonló képet, minden chilei elfogadna ma éjjel

Kép forrása: el-futbol-como-debe-ser.blogspot.com
Hasonló képet, minden chilei elfogadna ma éjjel

Nincs sok választása egyik válogatottnak sem, mint a győzelembe menekülni, ha már eljutottak a döntőig. Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a Copa América két legkiemelkedőbb csapata jutott el a fináléig, és ha már ez sikerült, itt aligha akarnak megállni. Az elődöntőn kissé döcögősen, de biztosan átlépő Chile csapata Peru legyőzésével nagy lépést tett a végső győzelem felé, és jelen pillanatban a hazai pálya előnye miatt, mintha egy kis előnyben lennének Argentínával szemben. Az egész tornán látványos támadófutballal előrukkoló “La Roja” argentin szövetségi kapitánya, Jorge Sampaoli szerint csapata most sem fogja megtagadni önmagát, és az eddig látottakat fogják majd a “Gauchók” ellen is mutatni. Támadás, támadás hátán, ahogy azt a kapitány is kifejtette:

“Nem fogunk változtatni a játékunkon sem Messi, sem más miatt. Nem tudunk védekezni 90 percen át, csak támadni tudunk, és ez most is így lesz! A Copa egész ideje alatt ezt tettük, ez a mi játékunk, és ez tette lehetővé, hogy itt legyünk a döntőben. Nem fogunk éppen most változtatni, ha már ennyi örömet szereztünk ennek a nemzetnek. Én argentin vagyok, és különleges este elé nézek, mint mindannyian itt Chilében, de én Chile sikerét tartom szem előtt, ez nem is lehet kérdéses. Az edzői stábban is mindenki argentin, de mindent megtesznek Chile sikeréért. Kötelességünk a játékosokkal együtt boldoggá tenni a chilei embereket!”

A chilei válogatott teljes kerete bevethető állapotban van, egyedül Gonzalo Jara nem léphet pályára, miután a negyeddöntő után eltiltották az uruguayi Edinson Cavani “zaklatása” miatt. Már csak az a kérdés, hogy a másik elődöntőben fölényesen, 6-1-re diadalmaskodó Argentína mennyire engedni meg Vidaléknak, hogy fickándozzanak? Két, remek támadóiról, és igazi, szenvedélyes futballjáról ismert csapat esik egymásnak ma éjjel. Alighanem jó kis éjszaka elé nézünk!

Demmel László