Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Copa America: Perué a bronz! – videóval

Két válogatott számára véget ért a dél-amerikai kontinens torna, egyikük viszont boldogan hagyhatta el a pályát. A legutóbbi döntős, Paraguay ezúttal érem nélkül maradt, ugyanis Peru szerezte meg a bronzot!

Peru - Paraguay

Ezzel kezdődött minden, legalább is gólok terén (forrás: ca2015.com)

COPA AMÉRICA – BRONZMÉRKŐZÉS
CONCEPCIÓN, MUNICIPAL STADION

Peru – Paraguay 2–0 (0–0)
Helyszín:
Concepción, Municipal Stadion
Vezette: Orosco (bolíviai)
Gólszerzők: Carrillo (48′), Guerrero (89′)
Sárga lapok: Yotún (85′), Sanchez (88′), ill. Samudio (38′)

Peru: Gallese – Advíncula, Ch. Ramos, Ascues, J. Vargas – Lobatón (Yotún 58′), Ballón – A. Carrillo (Hurtado 90′), Cueva, Reyna (J. Sanchez 84′) – Guerrero
Szövetségi kapitány: Ricardo Gareca

Paraguay:
Villar – M. Cáceres, Da Silva, Aguilar, Samudio – Ortigoza (Ortiz 64′), V. Cáceres (E. Aranda 59′) – Bobadilla, Martínez (Benítez 57′), Romero – Barrios
Szövetségi kapitány: Ramón Díaz

Peru második bronzérmének megszerzésére készült, ha a Copa Americát vesszük figyelembe, de a torna elődjével összevetve, 8. kisdöntőjén szeretett volna sikert aratni a válogatott, míg – a szintén kétszeres aranyérmes –  Paraguay a Copa elődjét is beleszámítva szintén 8. bronzérmét igyekezett megszerezni. Ha csak a Copa Americákra tekintünk, akkor Peru harmadszor játszott a bronzért, és egyszer már nyert, míg Paraguay első alkalommal szállt ezért harcba.

Túl sok izgalmat nem hozott a találkozó első félideje, amelyben mindkét válogatott egyszer tudta eltalálni ellenfele kapuját. Labdabirtoklásban Paraguay volt jobb, de mit sem ért eredményt tekintve a mezőnyfölény. Majd a fordulás után kevéssel megszületett a bronzmérkőzés első gólja! A 48. minutumban Cueva szöglete után a visszafejelt labdát Carrillo lőtte be 16 méterről, előnyt szerezve ezzel Perunak (1-0)! Alig 20 perccel később nagy egyenlítési lehetőség adódott a paraguayiak előtt, de a védő és Benítez által elsodort labda a kapufát találta el! Majd a hajrában jött az újabb gól, amivel minden eldőlt! A 89. percben a kissé fellazuló paraguayi védelem igyekezett összeállni, de ez sem okozott gondot a peruiaknak, hiszen középre tett labdáját Guerrero rúgta be (2-0)! A második játékrészben mezőnyben is dominánsabb volt Peru, ám megvoltak a lehetőségei Paraguaynak is, viszont azok nem mentek be. A 2011-ben döntős Paraguay tehát ezzel most érem nélkül maradt, Peru pedig bronzérmes lett. A végül 4. helyezett válogatottnál az sem vált be, hogy az edző hármas cserét hajtott végre a második félidő kezdetére.

Paraguay bizakodhatott Brazília legyőzése után, de jött az argentinok elleni kiütéses vereség, és érem nélkül marad a csapat, a peruiak pedig jobban tudták most kihasználni helyzeteiket. Ma este viszont hátra van a torna legnagyobb meccse, a finálé, melyet a házigazda Chile és Argentína játszanak!

A döntőben:
Július 4., szombat – 22:00 Chile – Argentína (Sport 1)

Nagy Dávid