Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: A Seattle rangadón törte meg rossz szériáját! – videóval

Egy hajrában szerzett bombagól hozta meg a Sounders sikerét, a DC-nek pedig kétszer is csak a felső lécet sikerült eltalálnia a meccsen. Ezen kívül viszont a Houston és a Chicago is vereségeik után tudott pontot szerezni, igaz, egymás ellen.

Seattle Sounders

Volt miért Mears nyakába borulni (forrás: soundersfc.com)

Seattle Sounders – DC United 1-0 (0-0)
Helyszín: CenturyLink Field – 40.410
Gólszerző: Mears (88′)

Több, mint 40 ezer néző volt kíváncsi Seattle-ben a Sounders rangadójára, melyen a DC United volt a vendég. Már az ötödik percben robbanthattak volna az ezt megelőzően zsinórban három vereséget elkönyvelő hazaiak, de az ígéretes lehetőség végén Neagle fölé lőtte a labdát. Majd kevesebb, mint félóra elteltével Epsindola a durva belépőjéért piros lapot kapott, így előnybe került a hazai együttes. Kissé felborult a pálya, főként mezőnyben lehetett ezt tapasztalni, de a fordulásig nem tudta kihasználni emberelőnyét a Sounders. A második félidőben 23 percnyi játék elteltével azonban a washingtoniak kerültek nagyon a gólszerzéshez! Ám a 100. MLS meccsén szereplő Korb szabadrúgása a felső lécen csattant, így továbbra is változatlan volt az eredmény. Majd a hajrában sikerült eldönteni a találkozót, s ezzel megszakítani a győzelmével a Nyugati Főcsoport élére ugró Seattle rossz sorozatát! A beívelés utáni hátra csúsztatott labdára Mears csapott le, és elképesztően nagy gólt akasztott Dykstra kapujába (1-0)! Robbanhatott volna még egy bomba, ami pontmentésért ketyegett, de a 91. minutumban DeLeon lövése a felső kapufán csattant, így nem született már gól. A Seattle tehát 3 elvesztett bajnoki után nyert, míg a DC United 3 veretlen bajnoki után vesztett, de mindkét együttes vezeti jelenleg a saját főcsoportját.

Houston Dynamo – Chicago Fire 1-1 (0-0)
Helyszín: BBVA Compass Stadion – 22.651 néző
Gólszerzők: Alex (56′), ill. Nyarko (72′)

Mindkét együttes a főcsoportja végén  – a chicagóiak konkrétan a legvégén – foglalnak helyet a tabellát tekintve. A meccs első félideje egyetlen kaput eltaláló lövést hozott, amelyet hazai részről jegyezhettünk fel, de sok veszély nem volt tehát a mezőnyben – akárcsak az eredményben is – kiegyenlített első félidőt követően. A fordulás után viszont érkeztek a gólok, még ha nem is azonnal! A mezőnyjáték szinte ugyanazt a statisztikát hozta, míg a Chicago kétszer tudta eltalálni a kaput, a hazaiak pedig egyszer. Ennek ellenére mindkét csapat egy-egy gólt tudott szerezni! Előbb Alex, az 56. minutumban a középre tett lecsorgó labdát az üres kapuba lőtte be, ezzel megszerezve első gólját a szezonban,  majd Nyarko a 72. percben szintén hasonló szituációt követően volt eredményes (1-1). A későbbiekben már nem született gól, így pontosztozkodással zárult a találkozó, amelynek igazán egyik klub sem örülhet, bár legalább a vereséget elkerülték ezúttal. Ugyanis a Chicago zsinórban négy elvesztett bajnoki után szerzett pontot, míg a Houston két vereség után nem kapott ki a ligában.

https://www.youtube.com/watch?v=9JdA_SBtxA4

A hét eddigi eredményei:
Seattle Sounders – DC United 1-0 (0-0)
Houston Dynamo – Chicago Fire 1-1 (0-0)

A folytatásban:
júl. 5. 01:30 Columbus Crew – New York Red Bulls (Eurosport 2)
júl. 5. 02:00 Montreal Impact – New York City
júl. 5. 03:00 Colorado Rapids – Vancouver Whitecaps
júl. 5. 03:00 FC Dallas – New England Revolution
júl. 5. 04:00 Real Salt Lake – Orlando City
júl. 5. 04:30 LA Galaxy – Toronto FC
júl. 5. 23:00 Portland Timbers – San Jose Earthquakes

A góllövőlista élmezőnye:
1. Kamara (Columbus Crew)  – 12 gól
2. Wondolowski (San Jose Earthquakes) – 9 gól
3. Giovinco (Toronto FC), Kaká (Orlando City), Adi (Portland Timbers) – 8 gól
6. Németh Krisztián (Sporting Kansas City), Dempsey (Seattle Sounders), Bruin (Houston Dynamo), Davies (New England Revolution), Rivero (Vancouver Whitecaps), Martins (Seattle Sounders) – 7 gól

Végezetül pedig a bajnoki tabella:

MLS

 

Nagy Dávid