Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Gerrard transzfer háttere és kulcsfigurája

Steven Gerrard immáron a Los Angeles Galaxy labdarúgója, a liverpooli korszak immáron a múlt, egy új jövő vár a 35 esztendős klasszisra. A Toronto elleni bajnoki mérkőzés félidejében bemutatták őt a nagyközönségnek, s immáron a debütálásra sem kell sokat várnunk. Megszólalt Chris Klein a Galaxy elnöke is, ugyanis a transzfernek volt egy kulcsfigurája, egy korábbi Los Angeles játékos David Beckham.

8623048_england_449894b

A 114-szeres angol válogatott középpályás profi karrierje az Anfielden 1998-ban kezdődött, ám 2015-ben végtért. A Liverpool immáron a múlté, 689 tétmérkőzés, 180 gól és 101 gólpassz fűződik a nevéhez. Fiatalabb azonban senki nem lesz már, Gerrard belátta, hogy szeretett klubját már nem tudja úgy segíteni, ahogyan azt kéne, így a felek nem hosszabbítottak, s egy új kalandot keresett magának az élő legenda, akinek döntésében egy jó barát David Beckham segített.

Chris Klein, a Los Angeles Galaxy elnöke: “David Beckham óriási segítséget nyújtott nekünk Steven Gerrard leigazolásában. David felhívta telefonon Stevie-t és beszélt neki Los Angelesről, a Galaxy-ról, Bruce Arenáról, az MLS-ről. Felbecsülhetetlen, hogy egy ilyen telefonnak milyen jelentősége lehet. Kulcsfontosságú volt számunkra. David mindig szívesen segít és mindig szívesen szakít időt számunkra. Ő igazán nagylelkű fickó. És ami a legfontosabb: mindig őszinte. Nem festett rózsaszín képet az MLS-ről Gerrard számára. Hanem elmondta, hogy valójában milyen érzés, milyen kihívás itt játszani.” /Fordította: Jenkifoci/

Gerrard jövő szombaton mutatkozik be Galaxy mezben, ekkor a Club America elleni barátságos mérkőzést játsszák le, majd július 17.én jöhet a debütálás az MLS-ben is a San Jose ellen.

Őszi Ádám