Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Sereghajtó verte az éllovast

Felemás New York-i éjszaka, avagy a Red Bulls pont nélkül maradt, míg a City David Villa vezérletével és duplájával Kanadából hozott el három pontot. A Whitecaps mumusa idén a Rapids, avagy konferencia utolsó vert konferencia elsőt.  

11705573_475025946004200_5869285666994846761_o

Columbus Crew – New York Red Bulls 2-1 (1-1)
G: Finlay (33., 74.) ill. Abang (8.)

Noha Wright-Phillips gólpasszal, Abang pedig góllal vétette magát észre a 8. percben, ezt követően sok öröme nem volt a Red Bulls szurkolóknak, ugyanis a Crew sokkalta veszélyesebben játszott. Finlay a 33. percben egalizált, egy a kaupstól előre ivelt labdát egyik társa csúsztatta meg, majd ültette be védőjét a hintába, s lőtte ki a hosszút. A fordulást követően a félidő közepén pörögtek a csapatok, az egyik oldalon Wright-Phillips, a másikon pedig Kamara veszélyeztetett. A 74. minutumban aztán a győztes gól megérett, Finlay érkezett zseniálisan középen, s egy lefejelt labdát pöckölt a kapuba. Kamara ezen a meccsen gól nélkül maradt, a 83. percben ziccerét Robles hárította. A keleti tavella roppant szoros, a második és a hetedik csapat között csupán egy pont különbség van. A Crew megelőzte a Red Bullst.

Montreal Impact – New York City 1-2 (0-1)
G:
 Piatti (77.-büntető) ill. David Villa (34., 82.)

A városi derbin elszenvedett vereséget megelőzően fantasztikus sorozatban volt a City, s a kisiklás után úgy fest, hogy sikerült visszatérni a pályára. Az újonc David Villa duplájával hozta el a három pontot az Impact otthonából. igaz a játék képe nem ezt az eredményt indokolta, ezt jól jelzi a 25-5-ös kísérleti mutató. Sounders azonban lehúzta a rolót, kapuját csupán tizenegyesből sikerült bevenni, Piatti volt a tettes. A nemrég még liga utolsó New Cork City ezzel már csak három pontra van a rájátszást érő hatodik helytől. David Villa pedig immáron nyolc találatnál jár, beérve Kakát és megelőzve Giovincot.

Colorado Rapids – Vancouver Whitecaps 2-1 (1-1)
G:
 V. Sanchez (2.), Doyle (56.) ill. Manneh (20.)

A nyugati seregható Rapids mindössze harmadik győzelmét aratta az idén. A Whitecaps úgy fest mumusára talált, avagy hazai pályán is kikaptak a Colorado csapatától. Ezúttal Sanchez adott hathatós alaphangot a mérkőzésnek, a hazaiak már a 2. percben megszerezték a vezetést Manneh az első játékrészben még egyenlíteni tudott, ám a második félidőben Doyle góljára már nem volt válasza a vendégeknek. A kanadai csapat ezzel elvesztette éllovas pozícióját, a Sounders beérte őket s gólkülönbséggel előzött.

A hét eddigi eredményei:
Seattle Sounders – DC United 1-0
Houston Dynamo – Chicago Fire 1-1
FC Dallas – New England Revolution 3-0
Real Salt Lake – Orlando City 1-1
LA Galaxy – Toronto FC 4-0

A folytatásban:
júl. 5. 23:00 Portland Timbers – San Jose Earthquakes

A góllövőlista élmezőnye:
1. Kamara (Columbus Crew) – 12 gól
2.
 Wondolowski (San Jose Earthquakes), Kaká (Orlando City)– 9 gól
4
. Giovinco (Toronto FC), Adi (Portland Timbers), David Villa (New York City) – 8 gól
7. 
Németh Krisztián (Sporting Kansas City), Dempsey (Seattle Sounders), Bruin (Houston Dynamo), Davies (New England Revolution), Rivero (Vancouver Whitecaps), Martins (Seattle Sounders), Castillo (FC Dallas) – 7 gól

Végezetül pedig a bajnoki tabella:

MLS 20 Tabble

Őszi Ádám