Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Újabb Galaxy és Robbie Keane show

A Dallas és a Galaxy hathatós verésben részesítette ellenfelét, míg Robbie Keane mesterhármasig jutott. A New England jó mély gödörben van, míg Kaká pozitív és negatív hős szerepkörében is tetszelgett, gólja mellett egy pirosat is elkönyveltek neve mellé. 

11119867_10152861035342035_4774634841899454955_o

FC Dallas – New England Revolution 3-0 (1-0)
G: Diaz (9.), Castillo (64.), Barrios (73.) ill. –

Esélyt sem adott ellenfelének a Dallas, mely a hét közi csúnya kupakudarcot követően (6-2-es vereség Némethék ellen) a bajnokságban visszatért a helyes útra. A New England nagy gödörben van, a csapat zsinórban negyedik vereségét könyvelhette el. A gólok sorát egy Diaz szabadrúgás nyitotta trükkösen a felugró sorfal alatt, s bár a vendégeknek is akadtak lehetőségeik, nem tudtak azokkal élni. Ellenben Castillo a 64. percben bekotorta a labdát a hálóba, lövését előbb védte a Revolution kapusa, ám a flipper módjára pattogó labda ismételten hozzá került, s nem kegyelmezett a kolumbiai. A végeredményt Barrios állította be a 73. minutumban.

Real Salt Lake – Orlando City 1-1 (1-1)
G: Jaime (28.) ill. Kaká (5.)
Kiállítva:  ill. Kaká (45.)

Kaká körül forgott a mérkőzés, avagy az 5. percben egy zseniális góllal vétette észre magát az aranylabdás brazil, ám pozitív szereplőből negatív hős lett. Előbb azonban fel kellett jegyeznünk a 4. minutumban egy hatalmas hazai helyzetet és egy bravúros Hall védést. A 9. percben kettőre növelhette volna előnyét a vendég csapat, ám egy szöglet utáni fejes a felső lécen halt el. Jaime a túloldalon pontosabb volt fejjel, bevette a vendégek kapuját, így szűk fél óra elteltével már 1-1 állt az eredményjelzőn. Az első játékrész utolsó perceiben aztán villant a piros, a játékvezető hathatós győzködése után Kaká jutott a kiállítás sorsára egy taposás végett. Az esetet többször visszanézve szándékosságot nem tudtunk felfedezni. A fordulást követően nagy fölényt alakított ki a Real Salt Lake, ám bevenni nem sikerült Hall kapuját, így egy pontot emberhátrányban is ellopott az újonc.

LA Galaxy – Toronto FC 4-0 (2-0)
G: Keane (9., 41., 59.), Lletget (90+4.) ill. –

Hatalmas pofonba szaladt bele a Toronto, mely a Galaxy otthonában vendégszerepelt ezen a hétvégén. Robbie Keane megállíthatatlan volt. Előbb büntetőből talált a kapuba, majd az első játékrész hajrájában közelről centerezett remekül. A második félidőben mesterhármasig jutott, egy hatalmas egyéni hibát használt ki, egy hátratett labdára csapott le, vitte el a játékszert a kifutó kapus mellett, majd passzolt az üres hálóba. A gólok sorát és a meccsre a pontot Lletget tette fel a ráadás negyedik percében, ezzel kialakítva a 4-0-ás végeredményt. A mérkőzés félidejében Steven Gerrard került bemutatásra, s válaszolt pár kérdésre a nagyközönség előtt. A Galaxy immáron a liga legtöbb lőtt góljával rendelkezik, egyre jobb formában van a csapat és már harmadik konferenciájában. Mi lesz még, ha Gerrard is becsatlakozik!?

A hét eddigi eredményei:
Seattle Sounders – DC United 1-0
Houston Dynamo – Chicago Fire 1-1
Columbus Crew – New York Red Bulls 2-1
Montreal Impact – New York City 1-2
Colorado Rapids – Vancouver Whitecaps 2-1 

A folytatásban:
júl. 5. 23:00 Portland Timbers – San Jose Earthquakes

A góllövőlista élmezőnye:
1. Kamara (Columbus Crew) – 12 gól
2.
 Wondolowski (San Jose Earthquakes), Kaká (Orlando City)– 9 gól
4
. Giovinco (Toronto FC), Adi (Portland Timbers), David Villa (New York City) – 8 gól
7. 
Németh Krisztián (Sporting Kansas City), Dempsey (Seattle Sounders), Bruin (Houston Dynamo), Davies (New England Revolution), Rivero (Vancouver Whitecaps), Martins (Seattle Sounders), Castillo (FC Dallas) – 7 gól

Végezetül pedig a bajnoki tabella:

MLS 20 Tabble

Őszi Ádám