Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szuperkupa: Átgázolt a bajnokon a Fradi!

A magyar Szuperkupában az a két együttes mérkőzött meg egymással, akik nem is olyan rég a Magyar Kupa döntőjében is találkoztak. Ezúttal a Vidi volt hazai pályán, de a Fradi most sem kegyelmezett.

Ferencvárosi TC

Az FTC 11 év után nyerte meg a Szuper Kupát! (forrás: facebook.com/fradi.hu)

Videoton FC – Ferencvárosi TC (0-2)
Helyszín: Székesfehérvár, Sóstói Stadion – 3.679 néző
Vezette: Andó-Szabó
Gólszerzők: Lamah (21′), Varga (26′), Somalia (89′)
Sárga lapok: Pátkai (65′), Szolnoki (90+2′) ill. Nalepa (24′), Nagy Dominik (69′), Dibusz (85′)
Kiállítva: – ill. Nalepa (37′)

Videoton FC: Danilovic – Fejes (Koltai 76′), Vinicius, Juhász, Szolnoki – Oliveira, Trebotic, Simon, Pátkai, Gyurcsó (Kovács 56′) – Feczesin (Ivanovski 36′)
Vezetőedző: Casoni (francia)

Ferencvárosi TC: Dibusz – Ramírez, Gyömbér, Nalepa, Leandro – Varga (Somalia 60′), Busai, Ugrai (Nagy Dominik 67′), Nagy Ádám, Lamah (Haraszti 86′) – Böde
Vezetőedző: Doll (német)

Már a harmadik minutumban előnybe kerülhetett volna a Vidi, amikor Fejes beadása lecsúszott, és majdnem behullott a léc alá, de Dibusz résen volt! majd 6 perccel később ismételten a fehérvári klub veszélyeztetett, amikor Juhász letett labdáját Pátkai küldte meg, de újfent hárított a Fradi kapusa. Viszont a 21. percben mégis a ferencvárosi együttes örülhetett gólnak! A Busai által ellőtt labda felpattant a kapuson, majd a kapu torkában érkező Lamah megelőzte a védőjét és bepofozta a labdát (0-1). Nem sokkal ezután már megduplázta előnyét a fővárosi klub! A 26. minutumban a Böde elé betett labdát a támadó nem tudta belőni, de az érkező Varga Rolandhoz be tudott találni, amikor Viniciusról hozzá pattant a játékszer (0-2). A 30. percben a játékvezető ivószünetet rendelt el, hiszen még ekkor is óriási volt a hőség a döntő helyszínén is. Közeledve a játékrész végéhez, a 37. percben Nalepa szabálytalansága sárga lapot ért, azonban a Fradi játékosa már másodjára részesült ilyen figyelmeztetésben, így megfogyatkozott a nyerésre álló csapat! A 44. percben mégis egy eladott labdai utáni kontrából indult a Fradi, ám végül Ugrai lövését hárította Danilovic. Egy perccel később újra betalált a Fradi, de Ramírez lesen volt, így nem változott az eredmény. Még ugyanebben a percben Oliveira szépíthetett volna, de Dibusz tett róla, hogy elmaradjon a Vidi gólja, ezzel pedig zárult a játékrész.

A fordulást követően 5 perccel később Ivanovski vette jól észre, hogy Dibuszt átemelheti, de elmaradt a szépítés, a labda a kapu mellett ért földet. Az 56. percben mégis a Fradi villant, azaz villanhatott volna, mert a megiramodó Lamah végül nem tudott kapura lőni, a Vidi hálóőre vehette birtokába  a labdát. Hiába igyekezett a Vidi, ismét jött a Fradi egy kontrát követően, de a 68. percben Lamah lövését hárította Danilovic. Nagyon igyekezett a hazai együttes betalálni, szép megmozdulásokat is láthatott a publikum, de a vége vészesen közeledni látszott, és még a szépítő találat is hiányzott. A 81. percben azonban Oliveira villant, és közel járt a gólszerzéshez, viszont lökete a kapufán csattant! A Vidi gól lába lógott a fülledt levegőben, de jött a Ferencváros kontrája, így könnyen eldőlhetett volna a mérkőzés, ám Böde rossz helyre passzolt. Úgy tűnt, újra kupagyőztes lesz a Fradi, ehhez már csak egy karnyújtás sem hiányzott. A 89. percben Somalia óriási sprintet vágott le Simont lehajrázva, majd higgadtan lőtte a labdát Danilovic mellett a kapuba, így ötödik Szuperkupa-győzelmét megszerezve csapatának (0-3)! A Videoton a harmadik sikerére hajtott, de ez nem jött össze, a Ferencváros, akárcsak a Magyar Kupa döntőjében, ezúttal is felülmúlta a székesfehérvári klubot. A kupagyőztes klub 11 év után hódította el újra ezt a trófeát! A Vidit ezzel újra lenullázta az FTC, és most még az 55 percnyi emberhátrány sem fogott ki a fővárosi csapaton

Nagy Dávid