Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Túladott brazil középpályásán a Porto – hivatalos

Az Európai labdarúgás és a karrier helyett a pénzt választotta az FC Porto brazil középpályása. Egy 25 esztendős labdarúgó esetében nem mondhatjuk azt, hogy levezetni ment Szaúd-Arábiába. 

carloseduardo_porto_afp

Carlos Eduardo a Porto színeiben keveset mindössze egy szezont játszott. Szerződtetését követően (2013 nyara) egy szezon erejéig alapembernek számított, 30 mérkőzésen 5 gólt és 5 gólpasszt szorgoskodott össze a támadó középpályás, akinek piaci ára egy esztendő alatt 500 ezer euróról 4,5 millióra srófolódott. A mögöttünk álló szezont azonban kölcsönben töltötte a francia Nice csapatánál, teljesítményére pedig panasz nem lehetett 30 mérkőzésen 10 góllal és 5 gólpasszal segítette csapatát.

Produktumával 5,5 millió euróra tornázta fel piaci árát, ám meglepetésre az Al-Hilal csapatához írt alá 2018 nyaráig szóló szerződést. A klubok közti megállapodásról pénzügyi tekintetben nem hoztak nyilvánosságra összeget, míg Eduardo fizetéséről sem hallani, csupán pletykákat.

Ha sztárklubban nem is, de az egyik nívós európai bajnokság egyik erősebb klubjában biztos megállta volna a helyét…! De mit tudjuk a pénz…

Őszi Ádám