Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A MU beintene a londoni riválisoknak!

Csakúgy mint tavaly, az angol Manchester United holland menedzsere, Louis van Gaal idén is megnyitja a pénzcsapokat az Old Traffordon. S míg tavaly könnyedén sikerült megerősítenie a keretet, idén két közvetlen riválissal meg kell küzdenie az átigazolási piacon.

Kép forrása: standard.co.uk  Harry Kane-ért 40 millió fontot sem sajnálna a Manchester United.

Kép forrása: standard.co.uk
Harry Kane-ért 40 millió fontot sem sajnálna a Manchester United.

Nem állnak le a Manchester Unitednél, továbbra is jelentős erősítéseken dolgoznak a “Vörös Ördögök” háza táján. És ha ez még nem lenne elég, egyúttal két londoni csapatnak is keresztbe tehetnek a manchesteriek. Bár a tavalyi év nem sikerült fényesen a MU számára, azért még mindig jó névnek számít a klub az európai porondon, és Van Gaal irányításával újra megpróbálnak a csúcsra törni. Ehhez viszont erősítésekre lesz szükség, és a megfelelő emberek kiválasztása után már az első ajánlatokat meg is tették. Nem titok, hogy Robin van Persie nem érzi jól magát a Manchester Unitednél, és a távozását lassan már kész tényként kezelik Angliában, és miután Falcaótól is megváltak, hogy a bajnok Chelsea-t erősítse egy évig, jelentős transzferre szánták el magukat. A Tottenham Hotspur csapatába üstökösként berobbanó, 21 éves Harry Kane kiváló pótlást jelentene a (feltehetően) két távozó helyett, lévén, hogy egymaga több gólt szerzett az elmúlt bajnokságban, mint Van Persie, és Falcao együttvéve. Azóta Kane már a válogatottban is bemutatkozott, természetesen góllal. A Premier League-ben 48 mérkőzésen lépett eddig pályára, és 24 gólt szerzett, mindent egybevéve 77/36-os mutatóval segítette csapatát. A MU pedig csatlakozott a Manchester Cityhez, a Chelsea-hez, és a Real Madridhoz, és megtette ajánlatát a fiatal támadóért, nem kevesebb mint 40 millió font értékben. A Tottenham természetesen nem szeretné egyik közvetlen riválisának eladni csapata legnagyobb értékét, de a pénz az pénz, és a vastag pénzkötegek már nem egy alkalommal jobb belátásra bírták a makacskodó feleket. Többfrontos harc következhet Kane-ért: a Tottenham jelentősen meggyengülhet, míg a városi rivális City, és a bajnok Chelsea könnyen hoppon maradhat az üzlet létrejöttével. De most a Spurs vezetőin a sor, hogy beérik-e 40 millióval, vagy nagyobb az étvágyuk ennél.

És ha már Chelsea, akkor duplán kiszúrhatnak José Mourinhóval és csapatával Van Gaalék. A MU spanyol kapusa, David de Gea egyre inkább úgy tűnik, hogy marad a “Vörös Ördögöknél”, de ha mégsem, akkor sem kétségbe esniük a szurkolóknak: Asmir Begovic, a Stoke bosnyák válogatott kapusa igencsak kapós lett az utóbbi időben, és ugyan a Chelsea, mint Petr Cech utódját szeretné magához édesgetni, a minap beszállt a játékba a MU is. Valószínűleg aki többet kínál, azé lehet a 28 éves hálóőr, és a londoniak mint tehetősebbek talán jobb pozícióban vannak, azért a holland menedzser vezetésével könnyedén bekavarhatnak az “Ördögök”. Begovic még nem kötelezte el magát, így nyitott a kérdés, hogy marad-e a Stoke első számú kapusa, vagy elmegy padozni egy nívósabb csapathoz. Mert bár remek teljesítményt nyújt a Britanniában, a szakemberek véleménye szerint itt az ideje kipróbálnia magát igazi versenyhelyzetben is. Nem féltjük Begovicot, de lássuk be, De Gea, vagy éppen Courtois mögött aligha jutna neki komoly szerep az idényben. Persze az ajánlattól függően még bármi megtörténhet, de az már világosan látszik, hogy a Manchester United kész lenne a Chelsea “gyengítésével” a saját keretét erősíteni. A Van Gaal – Mourinho csata a pálya szélén kifejezetten élvezetes volt eddig. Vajon a zöld asztalnál sikerül-e a mesternek beelőznie a tanítványát?

Demmel László