Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Átigazolásfigyelő: Nagyon beindult a Valencia

A spanyol bajnokságban szereplő Valencia CF vezetése nem titkolja szándékosait, az Atletico Madridnak sikerült, miért ne sikerülhetne nekik is, avagy bajnokaspiráns csapatot szeretnének építeni. Erre pedig az anyagi feltételek is megvannak, avagy Peter Lim a klub szingapúri milliárdos befektetője kinyitotta a pénztárcáját. 

Santi Mina 303 Xoan C. Gil

A legújabb igazolást a minap jelentették be, a spanyol futball egyik legnagyobb ígérete Santiago Mina aláírt a klubhoz. Az ifjú, mindössze 19 esztendős támadó már 2013-ban bemutatkozott a felnőttek között, rendszeres játéklehetőséghez azonban csak a mögöttünk álló szezonban jutott. A Celta Vigo dresszében 24 bajnokin lépett pályára, 9 gólt és 4 gólpasszt szerzett. Az Európai futballtársadalom akkor kapta fel a fejét, amikor a Rayo Vallecano elleni bajnokin mesternégyesig jutott, ezzel pedig rekorderré is vált, ugyanis a La Liga történetében ilyen fiatalon még soha senki nem ért el egy meccsen négy gólt. Klubok sora figyelte, ám a Valencia határozott lépése és 10 millió eurós ajánlata meggyőzte a Celtát. Mina hosszútávú kontraktust kötött új csapatával, a felek által hitelesített szerződése 2021-es dátum szerepel.

Nagy a jövés menés, pár nappal korábban jelentették ugyanis be Alvaro Negredo szerződtetését, a spanyol válogatott csatár a Manchester Citytől érkezett, s a Valencia 30 millió eurót fizetett érte, így pár nap alatt két gólgyáros érkezett 40 millió euróért. Pontosabban élt opciós jogával a spanyol klub.

A vezetőség igyekszik egyben tartani a csapatot, André Gomes esetében is éltek az opciós joggal, s 15 millió eurót fizettek a Benficának az irányító középpályás játékjogáért.

Távozója is van a klubnak, Victor Ruiz kölcsönszerződése bár lejárt, ám a Villareal élt opciós jogával (2,7 millió eurót fizettek érte), így a középső védő immáron hivatalosan is az ő játékosuk. A 22 esztendős brazil tehetség Vinícius Araújo továbbra is a Valencia játékosa, ám a Standard Liege után most a brazil Cruzeiro vette kölcsön egy szezon erejéig.

Nagy kérdés azonban a Valencia esetében, hogy védelmének tengelyét meg tudja-e tartani, ugyanis mind Otamendi, mind pedig Mustafi iránt nagy az érdeklődés.

Őszi Ádám