Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bosnyák válogatottal erősített a Hamburg – hivatalos

Hamburgban az utóbbi két szezon nem úgy sikerült, ahogyan azt a klubvezetés, vagy éppen a szurkolók elvárták. A csapat mindkét alkalommal osztályozó párharcra kényszerült, s csak nüánszokon múlott, hogy végül megőrizték élvonalbéli tagságukat. A csapattól távozott a holland klasszis Van der Vaart, a vezetőedzője azonban maradt Bruno Labbadia, akit áprilisban neveztek ki. Eddig csupán távozói voltak a klubnak, most azonban megérkezett az első fecske. 

1deb48fb-c95f-47f0-8362-82236a89d528-620x372

A 20 esztendős amerikai támadó Julian Green kölcsönszerződése lejárt, így ő visszatért a Bayern Münchenhez, míg a már fentebb is említett holland klasszis Van der Vaart szerződése lejárt, a felek pedig nem hosszabbítottak. A 24 esztendős szélső Maximilian Beister szerződése szintén lejárt, s a rivális Mainz labdarúgója lett. Slobodan Rajkovic megjárta a Chelsea és a PSV csapatát is, Hamburgban azonban nem jöttek be a számításai, szerződése lejárt, s jelenleg csapatot keres magának. Hasonló cipőben jár a 27-szeres német válogatott védő Heiko Westermann is aki noha alapembere volt a csapatnak a mögöttünk álló szezonban, nem tudott megegyezni a klubbal a hosszabbításról.

Pár nappal korábban visszatért Hamburgba a német labdarúgás egyik legnagyobb ígérete, az U19-es válogatott csapatkapitánya és belső védője Jonathan Tah. Az ifjú játékos a ma kezdődő elitkörre, a kontinenstorna rajtjára készül a nemzeti csapattal, így jövőjének sorsa nem ezekben a napokban fog eldőlni az egyszer biztos.

Végezetül pedig az a bizonyos érkező, aki nem más, mint Emir Spahic. A 34 esztendős belső védő tavaly még a Laverkusen gárdáját erősítette, azonban szerződése lejárt, s hosszabbításra nem került sor. Kegyeiért a hírek szerint a Besiktas és a Galatasaray is sorban állt, azonban ő a Hamburgot választotta. A felek egy évre szóló kontraktust kötöttek, lévén Spahic sem lesz már fiatalabb…!

Őszi Ádám