Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Komoly fenyegetések az Inter és a Fiorentina közt!

A Serie A két nagy csapata közt finoman szólva sem felhőtlen a viszony, lehet, hogy bíróság elé viszik Salah leigazolásának ügyét. 

Salah a Sassuolo elleni gólja után, annyi biztos, hogy Firenzében nem fogják tárt karokkal fogadni még egyszer

Salah a Sassuolo elleni gólja után, annyi biztos, hogy Firenzében nem fogják tárt karokkal fogadni még egyszer

Mohamed Salah nagyon hamar adaptálódott az olasz bajnoksághoz, és remekül teljesített. Most azonban körülötte folyik a vita, a Fiorentina pert fontolgat és támadást indított az Inter ellen, akik szintén nem fogták vissza magukat, de hogy alakult ki mindez?

Az történt, hogy Salah nem jelent meg a firenzeiek edzésén, pedig a Viola számított rá. Az olaszok szeretnék megtartani a szélsőt és készek meghosszabbítani a kölcsönszerződését, valamint megvásárolni utána egy előre megegyezett összegért. Salah viszont június 30-tól nem a Fiorentina játékosa az ügynöke szerint, így semmilyen kötelezettsége nincs irányukban. A lilák bíróság elé vinnék az ügyet, amit a játékos ügynöke egész egyszerűen szánalmasnak nevezett.

Na már most, az Inter szívesen látná a sorai közt az egyiptomit, amivel kivívták a firenzeiek nem tetszését. A toszkánok elnök helyettese, Paolo Panerai ezért az UEFA-hoz fordult, mondván, hogy a milánóiak megszegték az FFP (Financial Fair Play) szabályait, és ezért ki kéne zárni őket az első osztályból. Panerai ráadásul az Inter pénzének a forrását is megkérdőjelezte, azzal megvádolva őket, hogy Kajmán-szigeteki számlákat használnak (magyarul pénzmosást feltételeznek).

A Nerazzurri értelemszerűen erre elég hevesen reagált, kifejtették, hogy mindent megtesznek, hogy megvédjék a hírnevüket. A hivatalos oldalukon közölték, hogy nem szegték meg az FFP szabályait, hiszen nem is olyan régen több másik európai klubbal együtt aláírták azoknak a tiszteletben tartását. A kék-feketék mindent igénybe vesznek, amit csak szükséges, hogy megvédjék saját image-üket és hírnevüket, ahogy az olvasható a hivatalos honlapon.

Hogy tényleg bíróság elé kerül-e az ügy, az jó kérdés, azonban ilyen viszony nagyon rég volt két klub közt, ráadásul ennyire nyílt támadást is elég ritkán intéznek egyik együttestől a másikra. Salah jövője ugyanúgy kérdéses persze, de ha mondjuk az Interhez kerül, akkor el lehet képzelni, hogy hogyan fogják fogadni az Artemio Franchiban.

Tereh Balázs