Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női foci VB: Megvan az Aranylabdás, és az Aranykesztyűs

Aligha meglepő módon az Amerikai Egyesült Államok válogatottjából került ki a kanadai női világbajnokság legjobb játékosa, és kapusa.

www.goal.com

www.goal.com

Carli Lloyd az esti, Japán elleni fináléban alig negyedóra alatt mesterhármast szerzett, aminek köszönhetően szinte egymaga nyerte meg a meccset, az USA-nak. A torna gólkirályi címét (a német Celia Sasic-csal) egyetemben besöprő Lloydot választották meg a torna legjobb játékosának a szakértők.

Lloyd tette már csak azért is történelmi, mert az amerikaiak nagy hagyományai ellenére utoljára Carin Jennings-Gabarra 1991-es siekre óta, ez volt a nemzet első VB-aranylabdája.

További hab, az amerikai tortán, hogy Hope Solot választották meg a világesemény legjobb portásává, amellyel elnyerte az Aranykesztyűt. Érdekesség, hogy a botrányhős szóló volt az elismerés címvédője is, lévén 2011-ben is ő győzedelmeskedett.

A döntnökök egy kicsit kedveztek a rendező Kanadának, lévén az ő válogatottjuk védője, Kadeisha Buchanant választották meg a legjobb fiatal játékosnak a tornán.

Balogh József