Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U19-es Eb: A házigazdák mellett a franciák is győztek

A mai napon kezdetét vette az idei U19-es Európa-bajnokság Görögországban, ahol a hazai gárda mellett többek között Franciaország is érdekelt volt az első csoportban.

Kép: www.uefa.com

Kép: www.uefa.com

Görögország a turisták közkedvelt célpontja, most pedig remek focimeccsekkel is meg lehet szakítani a tengerparti vakációt. Habár a komoly pénzügyi gondokkal küzdő mediterrán országban ennél a tornánál jóval fontosabb dolgok is történnek ezekben a napokban, mi most mégis megpróbálunk a fiatalokra összpontosítani. A nyitómeccs pont a házigazdák részvételével zajlott, mégpedig az esélyesebbnek tartott Ukrajna ellenében. A görögök rendezőként alanyi jogon vehetnek részt a tornán, az ukránok viszont komolyan meg is harcoltak azért, hogy itt legyenek. Őket már csak azért is érdemes komolyan venni, mert az ifi BL-ben a Shakhtar Donetsk a döntőig jutott, illetve az U20-as vb-n is sokáig meneteltek szomszédaink. Ez arra utal, hogy valami náluk is megindult az utánpótlásban, és érdemes rájuk odafigyelni. Akárhogy is, a papírforma nem jött ezen az összecsapáson.

A 20. percben Orfanidis szerzett vezetést a hazai csapatnak, ami megoldhatatlan problémát okozott az ukránoknak. Olyannyira nem sikerült válaszolniuk erre a találatra, hogy a 76. percben Karachaliosz meg is duplázta a görög előnyt, és beállította a 2-0-ás végeredményt. Tehát Görögország simán győzni tudott a nyitómeccsen. A csoport másik összecsapásán már nem történtek ekkora meglepetések, a történések abszolút az előzetes várakozásoknak megfelelően zajlottak. Szorosnak indult a találkozó, de a franciák valamivel jobban tudtak dominálni, és a kapura is veszélyesebbek voltak. A 34. percben aztán Blin csúsztatásával egy szabadrúgásból szereztek vezetést, amivel – mint kiderült – meg is nyerték a meccset. A folytatásban állandósult a francia mezőnyfölény, az osztrákoknak csak egy-két lövés jutott – a hajrában pedig meg is fogyatkoztak, amikor Gluhakovicot a 77. percben kiállította a játékvezető második sárga lapja után. A franciák egyébként megérdemelten nyertek, kulcsembereikkel nem tudtak mit kezdeni a piros mezesek: Cornet, Guirassy és a Juventusban játszó Coman túl gyors erős és technikás volt az osztrák védők számára, nem tudták őket tartani.

Eredmények:
Görögország – Ukrajna 2-0
Ausztria – Franciaország 0-1

Az A-csooport állása:
1. Görögország (2-0) 3 pont
2.Franciaország (1-0) 3 pont
3.Ausztria (0-1) 0 pont
4.Ukrajna (0-2) 0 pont

Holnapi mérkőzések:
17:30 Hollandia – Oroszország
20:45 Németország – Spanyolország

Baranyai Balázs