Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Arany Kupa: A címvédő szűk győzelme negyeddöntőt ért!

A címvédő, egyben hazai pályán szereplő Egyesült Államok válogatottja második meccsét is megnyerte a tornán, így bebiztosította a negyeddöntős szereplését, ráadásul csoportelsőként!

USA

A címvédő Haitit ugyan csak egy góllal győzte le, de ezzel bebiztosította csoportelsősségét USA! (forrás: ussoccer.com)

Amerikai Egyesült Államok – Haiti 1-0 (0-0)
Helyszín: Foxborough, Gillette Stadion
Gólszerző: Dempsey (46′)

Igencsak meglepő volt, hogy papíron a meccs toronymagas esélyesének, USA-nak az ellenfele milyen jól felvette a Klinsmann által irányított válogatottal a kesztyűt. Az első játékrész terén labdabirtoklásban tudott csak kis fölényt kialakítani az amerikai válogatott, azonban kaput eltaláló lövést egyik oldalon sem láthatott a publikum – mégis, Haiti próbálkozott többször! A fordulást követően viszont jött Dempsey, aki a 46. percben megszerezte csapata vezető gólját! Azonban Haiti játéka dominált, legalább is a támadásépítés terén! Az esélytelenebbnek tartott válogatott 8 lövéséből 4 ment kapura, míg USA-nal ez az arány 2/2 volt. Akármennyire hajtottak a haitiek, gólt szerezniük nem sikert. Ez egyben azt is jelentette, hogy az Egyesült Államok már biztosan ott lesz a negyeddöntőben, méghozzá csoportelsőként! Ezzel együtt Haiti számára is reális esély még a csoportból való továbbjutás, de nagy versengés várható.

Honduras – Panama 1-1 (0-1)
Helyszín: Foxborough, Gilette Stadium
Gólszerzők: Najar (81′), ill. Tejada (20′)

A torna első meccsén Honduras vereséggel kezdett USA ellen, és a második meccsen is vesztésre álltak, már a 20. percben. Ekkor Tejada találatával került előnybe Panama. Az első játékrész minden téren kiegyenlített volt és a hondurasiak is betalálhattak volna, ám nem jártak sikerrel. A fordulást követően felborult a pálya – Panama semmit sem tudott érdemben hozzátenni már a játékhoz, és még csak egyetlen lövésük sem volt! Ezzel szemben bőven akadt lehetősége Hondurasnak, ám a hajráig nem született gól. A 81. percben viszont tizenegyest végezhetett el a hátrányban lévő csapat, de a büntető kimaradt! Azonban rögtön ezt követően a kipattanót már nem hibázta el Najar, így csak összejött az egyenlítés. A győzelem azonban nem, a hosszú hosszabbítás ellenére sem, melynek 7. percében egy kiállítottat is elkönyvelhettünk Panama részéről. Kiélezetten alakul a csoport, USA mellett még mind a csoport mindhárom tagjának van esélye a továbbjutásra.

Az A-csoport állása:
1. Amerikai Egyesült Államok – 6 pont (3-1) – CSOPORTELSŐKÉNT TOVÁBBJUTOTT!
2. Panama – 2 pont (2-2)
3. Honduras – 1 pont (2-3)
4. Haiti – 1 pont (1-2)

A góllövőlista élmezőnye:
1. Dempsey (USA), Peralta (Mexikó) – 3 gól

A folytatásban:
Július 12., 00:30 Jamaika – Kanada
Július 12., 03:00 Costa Rica – El Salvador

Nagy Dávid