Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Arany Kupa: A 92. perc mindkét meccsen pontokról döntött!

A második körrel folytatódtak a B csoport küzdelmei az Egyesült Államokban rendezett Arany Kupán. Az egyszeres bajnok Kanada egyre nagyobb bajba kerül, míg Jamaica mögött Costa Rica és El Salvador fej-fej mellett halad a negyeddöntő felé. 

Kép forrása: thepeterboroughexaminer.com  A jamaicai srácok kifutottak volna örömükben a világból is

Kép forrása: thepeterboroughexaminer.com
A jamaicai játékosok kifutottak volna örömükben a világból is!

Jamaica – Kanada 1-0 (0-0) 
G: Austin (90+2.)

Jamaica az első fordulóban 2-2-es döntetlent ért el az esélyesebbnek tartott Costa Rica ellen, és ezzel az egy ponttal igen nagy lépést tettek a sikeres csoportkör, és továbbjutás felé. A Kanada elleni mérkőzésen az Észak-amerikai válogatottnak fel volt adva a lecke, mert az utolsó mérkőzésükön Costa Rica ellen nem lesz egyszerű begyűjteni a pontot/pontokat, így nem volt más választásuk a “juharleveleseknek”, mint bravúrra törni. De az már az első félidőben eldőlt, hogy könnyű dolguk nem lesz a pontra ácsingózó piros mezeseknek. Jamaica már a kezdő sípszótól uralta a mérkőzést, és bár komoly gólszerzési lehetőségük nem akadt, a kanadai védelem megoldotta a feladatát. Tartotta ez magát a legutolsó pillanatig, amikor is a meccs ráadásában Mariappa szélről jövő beívelését az ötösről egyedül fejelő Rodolph Austin bevette a dallamos nevű Stamatopoulos kapuját. Győzelmével Jamaica a B csoport élére állt, míg Kanada csak abban bízhatott, hogy a másik mérkőzésen Costa Rica alaposan elveri El Salvadort.

Costa Rica – El Salvador 0-0 (0-0)
G: Ruiz (60.) ill. Corea (90+2.) 

Costa Rica, mint a csoport fő esélyese a Jamaica elleni 2-2 alkalmával megmutatta erejét, és gyengéjét is. Bár Paulo Wnachope játékosai tudnak hajtani, és harcolni, ez nem minden alkalommal elég a sikerhez. Hogy mi történhetett néhány nap leforgása alatt az nagy kérdés, mert az előzetesen lesajnált El Salvador szinte a kezdő sípszótól kézben tartotta a mérkőzést, és közel 70 %-ban birtokolták a kék-fehérek a labdát. Nem is tetszett ez annyira ellenfelüknek, de az elégedetlenségen nem tudtak felülemelkedni látványos, és főként eredményes futballal. A második félidőre változott némileg a játék képe, és Costa Rica magára talált, majd a 60. percben Bryan Ruiz révén a vezetést is megszerezte a piros-kék csapat. Igyekezett gyorsan visszaállítani a meccs addigi képét El Salvador, de mindez a legutolsó pillanatig hamvába holt kísérletnek tűnt, akkor azonban Corea révén sikerült az egyenlítés, és megmentette az egyik pontot a fehér mezes csapat, így 3 csapatnak i sjó esélye van a csoportgyőzelemre, és az utolsó fordulóban nagy csata várható a kiadó helyekért.

A B csoport állása a 2. forduló után: 

1. Jamaica 4 pont (3-2)
2. Costa Rica 2 pont (3-3)
3. El Salvador 2 pont (1-1)
4. Kanada 1 pont (0-1)

A hétfői program: 

00:30 Trinidad és Tobago – Kuba 
03:00 Guatemala – Mexikó 

Demmel László