Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Arany kupa: Hatalmas meglepetés az A-csoportban

Utolsó csoportköréhez érkezett az idei Arany Kupa mezőnye, sőt az A-csoportban már minden el is dőlt. Meglepetésnek számít a házigazda USA botlása, ám sokkal inkább Haiti továbbjutására kapta fel mindenki a fejét, ezzel aligha számoltak sokan. 

bradley-640x360

Haiti – Honduras 1-0 (1-0)
G:
 Nazon (13.) ill. 

Meglepő teljesítményt nyújt ezidáig a tornán Haiti, a Panama elleni döntetlen is nagy meglepetésnek számított, ám arra sokan biztosan nem tettek, hogy Hondurast legyőzi Collat csapata, s ezzel kiharcolja a negyeddöntős részvételt. A Haiti nép hőse jelen pillanatban Nazon, a támadó szerezte a Panama elleni egyenlítő találatot, s most a győztes gólt is egyben. Emellett pedig halkan meg kell jegyezni, hogy USA ellen is helytállt Haiti, a házigazdától is csupán 1-0-ra kaptak ki. Ezzel a győzelemmel az ‘A’ jelű kvartett második helyén végzett Haiti, s várhatja ellenfelét a negyeddöntőben, míg Honduras hatalmas meglepetésre pont nélkül kiesett.

Panama – USA 1-1 (1-0)
G:
 Pezer (33.) ill. Bradley (54.)

Az már a mérkőzés előtt eldőlt, hogy USA ott lesz a legjobb nyolcban, míg Panama a továbbjutásért lépett gyepre, ez pedig sajnos meg is látszott a mérkőzésen. A házigazda ezidáig adós maradt a szép és közönségszórakoztató játékkal, s most sem szolgálta ki a nézőket. Feltehető a kérdés, hogy hol van a németek és a hollandok elleni lendület, őrült mentalitás…!? Nos, valahol másutt, mert ezen a csapaton ezidáig nem látszik. A mérkőzés igen kiegyenlített mederben csordogált, Panama próbálkozott többet és pontosabban is, ennek pedig meg is lett az eredménye. A 33. percben a Dallas gólzsákja Perez Blas talált Guzan kapujába. A felek végül osztozkodtak a pontokon, erről a második félidő elején a csapatkapitány Bradley döntött. Ez az iksz az USA-nak csoportelsősséget ért (enélkül is meglett volna), míg Panama csoport harmadikként zárt három döntetlennel, s reménykedhet, hogy a B és a C-csoportban lesz rosszabb mutatókkal rendelkező harmadik helyen végző együttes.

Az A-csoport végeredménye:
1. USA – 7 pont (4-2) – továbbjutott
2. Haiti – 4 pont (2-2) – továbbjutott
3. Panama – 3 pont (3-3) – csoport harmadikként reménykedhet
4. Honduras – 0 pont (2-4)

A góllövőlista élmezőnye:
1.
 Dempsey (USA), Peralta (Mexikó) – 3 gól
3.
 Bateau (Trinidad és Tobago), Nazon (Haiti) – 2 gól

A folytatásban:
Július 15., szerda – 00:00 Jamaika – El Salvador
Július 15., szerda – 02:30 Kanada – Costa Rica

Őszi Ádám