Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Arany Kupa: Fergeteges zárással vált teljessé a kieséses szakasz – videóval

A C-csoport harmadik köre is lezárult az Arany Kupán, így a biztos továbbjutó Mexikó mellett Trinidadon kívül még Kuba is ott lesz a legjobb 8 között. A rekorder 8 gólos találkozót játszott a csoportelsősség megszerzéséért a trinidadiakkal.

Trinidad & Tobago

Fergeteges meccsen ért csoportelsősséget Trinidad & Tobago számára a Mexikó elleni pontszerzés (forrás: concacaf.com)

Mexikó – Trinidad & Tobago 4-4 (1-0)
Gólszerzők: Aguilar (31′), Vela (50′), Guardado (87′), Jones (90′ – öngól), ill. Cummings (54′, 67′), Jones (57′), Marshall (90+3′)

Őrületes meccs kerekedett ki a Mexikó – Trinidad & Tobago találkozóból, pedig aligha lehetett erre számítani még az első játékrész végén is. Az első 45 perc során veszélyesebben játszottak a mexikóiak, de akadt lehetőségük ellenfelüknek is. A 31. minutumban a rekorder került előnybe, amikor Vela csúsztatása után közelről Aguilar volt eredményes (1-0). A fordulás után kezdődött az igazi őrület! Kevéssel a szünet után a kiszolgáló szerepkörben feltűnő Vela egy lövőcsel után lőtte rá a labdát, ami a kapufáról ment be (2-0). Jöttek viszont erőteljesen előre az ellenfél játékosai is. A Jones által kapu elé bepöckölt labdát Cummings lőtte be az 54. percben (2-1). Három perccel ráadásul a trinidadiaknál is villant az asszisztot jegyző labdarúgó. Cato passza után Jones erőteljesen varrta be a játékszert, ezzel pedig gyors egalizálás született (2-2). Tíz perccel később már a fordítást ünnepelhette Cummings, aki duplázott is találatával egyben. Jones volt újfent a kiszolgáló, aki a bedobás után vállal tette le a labdát társának (2-3). Majd a hajrá még inkább őrületesre sikeredett, mint a meccs addigi eseményei! A 87. minutumban iszonyatosan nagy góllal egyenlített Guardado (3-3). Ezzel azonban még nem ért véget a versenyfutás, hiszen három perccel ezt követően előnybe került Mexikó Jones öngólja révén. A menteni igyekvő játékos lábáról a saját csapata kapujában landolt a labda (4-3). Teljesen nem roskadt össze azonban Trinidad & Tobago válogatottja, amely a ráadásban pontot mentett! A 93. percben a szögletnél berobbanó Marshall fejéről vágódott be a labda (4-4). Nem akármilyen meccs volt ez, melynek végén a trinidadiak örülhettek jobban, ugyanis ők zártak a ‘C’ jelű kvartett élén veretlenül, ahogy Mexikó sem talált egyébként legyőzőre.

Kuba – Guatemala 1-0 (0-1)
Gólszerző: Reyes (72′)

Két sima veresége után még volt esélye a legjobb csoportharmadikok egyikeként továbblépnie Kuba nemzeti csapatának. Az ellenfél a papíron jóval rangosabb Guatemala válogatottja volt. Az első játékrész kiegyenlített játékot hozott, gólt azonban nem. Arra 72 percet kellett várni, s megszületett ezzel együtt a kubai “csoda”. Mezőnyben a második félidőben alárendelt szerepet játszott Kuba, de kapura veszélyesebb volt, egyik lövésük pedig be is akadt. A gólszerző Gomez jól beívelt labdáját csukafejessel juttatta az ellenfél kapujába. Minden eldőlt ezzel, Guatemala búcsúzott 1 pontjával, míg hárommal Kuba továbbjutott. A kubaiaknak mindössze ez az egy szerzett góljuk volt eddig a tornán, míg 8-szor már landolt labda a kapujukban.

A C-csoport végeredménye
1. Trinidad & Tobago – 7 pont (9-5)
2. Mexikó – 5 pont (10-4)
3. Kuba – 3 pont (1-8)
4. Guatemala – 1 pont (1-4)

A góllövőlista élmezőnye
1. Dempsey (USA), Peralta (Mexikó) – 3 gól
3. Bateau, Cummings (Trinidad & Tobago), Guardado, Vela (Mexikó), McCleary (Jamaika), Nazon (Haiti) – 2 gólos

A negyeddöntők párosításai
Július 18., szombat – 23:00 Amerikai Egyesült Államok – Kuba
Július 19., vasárnap – 02:00 Haiti – Jamaika
Július 19., vasárnap – 22:30 Trinidad & Tobago – Panama
Július 20., hétfő – 01:30 Mexikó – Costa Rica

Nagy Dávid