Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

OTP Bank Liga: Újpest-remi, MTK és a DVTK siker

Három mérkőzéssel megkezdődött a 2015-2016-os bajnoki idény idehaza. Az Újpest gól nélküli döntetlenre végzett odahaza a Paks ellen, Torghelle-góllal nyert az MTK, míg a DVTK-nak egy öngól is segítségére volt.

Nem nagyon bírtak a paksiak Asmir Suljiccsal (99). - fotó: ujpestfc.hu

Nem nagyon bírtak a paksiak Asmir Suljiccsal (99). – fotó: ujpestfc.hu

Újpest – Paks

Hiába játszott elképesztő fölényben a hazai együttes, írd és mondd a meccs végére 12(!) szögletet rúghattak a lilák. Mindkét együttes több új szerzeményt bevetett, nem sok eredménnyel. Eleinte Balajcza Szabolcsnak semmi dolga sem akadt kósza beívelések, és egy-egy kisebb lehetőséget leszámítva, míg Molnár Péternek végig résen kellett lennie, főleg Asmir Suljic miatt, aki agilisan, és szépen futballozott, más kérdés, hogy gólt ő sem tudott szerezni. Az első félidőben ráadásul a mezőnyfölény ellenére sok volt a hiba a lilák játékában. Szünet után folytatódott a IV. kerületiek fölénye, amely már ziccerekben is megmutatkozott, de a meccslabdát előbb Bartha rontotta el, aki egyedül léphetett ki, de Balajczába lőtt, Suljic egyéni alakítása is megérdemelte volna a gólt, ha pontosabban céloz, vagy passzol, így azonban mellé lőtt. A hajrában pedig újabb lehetőség adódott a lilák előtt, de nem tudtak élni vele, mígnem az utolsó tíz percre Kálnoki Kis Dávid butasága – Maradonát szerette volna utánozni, kézzel akarta kapuba juttatni a labdát – miatt emberhátrányba került, a Paksnak viszont már nem volt ideje reagálni a váratlan eseményre, így maradt a gól nélküli döntetlen.

Újpest – Paks 0-0
Szusza stadion, 2637 néző, vezette: Szabó Zsolt (Viszokai László, Buzás Balázs – dr. Varga Zsolt)
Újpest: Balajcza – Litauszki, Heris, Kálnoki Kis, Nagy G. – Balogh B., Mohl D. – Suljic, Sankovic (Bardhi, 70.), K. Hazard (Filkor, 76.) – Sallói
Paks: Molnár P. – Gévay Zs., Kesztyűs, Lenzsér B., Szabó J. – Kecskés T. (Szakály D., 73.), Kulcsár D. – Bertus L., Hahn J. (Kővári, 89.), Bartha – Balázs Zs. (Könyves N., a szünetben)
g.:
s.: Litauszki (42.) ill.: Gévay (28.), Bartha (50.), Bertus (53.)
kiállítva: Kálnoki Kis (83.)

MTK – Puskás Akadémia

Egyetlen gól esett a nemzetközi porondtól korán búcúszó MTK és az új szakmai koncepció mentén dolgozó Puskás Akadémia összecsapásán. Mindkét együttes új szakmai stábbal vágott neki a bajnokságnak, ez úgy néz ki egyelőre az MTK-nak jött be, hiszen alig félóra kellett a kék-fehéreknek, hogy megszerezzék az első, és egyetlen góljukat. Torghelle kapott jó labdát, és szerzett vezetést. A folytatásban egyre nagyobb nyomás alá került a felcsútiak kapuja, de sem Torghelle, sem Kanta nem tudott élni az adódó lehetőséggel, így aztán maradt az egyetlen gól. Nem játszottak magas színvonalú meccset a csapatok, inkább – immár a szokásosnak mondható – küzdelem dominált.

MTK – Puskás Akadémia 1-0 (1-0)
Illovszky-stadion, 1231 néző, vezette: Andó-Szabó Sándor (Huszár Balázs, Kóbor Péter – Horváth Zoltán)
MTK: Hegedüs – Bese B., Vukmir, Grgic, Vadnai – Thiam, Kanta J. – Szatmári L. (Poór P., 88.), Strestík (Gera D., 67.), Varga Sz. (Hrepka Á., 90+3.) – Torghelle
PAFC: Pogacsics – Herceg (Lorentz M., 59.), Kelic, Fodor F., Nagy Zs. – Fiola, Márkvárt – Pauljevic, Sallai R. (Polonkai A., 59.), Pekár L. (Hudák M., 72.) – Tischler P.
g.: Torghelle (28.)
s.: Varga Sz. (63.), Strestík (67.), Torghelle (90+3.) ill.: Fiola (84.)

Diósgyőr – Vasas

Járt a pacsi a Vasas labdarúgóinak, akik egy szerencsétlen öngóllal kaptak ki Miskolcon. - fotó: vasasfutballclub.hu

Járt a pacsi a Vasas labdarúgóinak, akik egy szerencsétlen öngóllal kaptak ki Miskolcon. – fotó: vasasfutballclub.hu

Korai góllal kezdett a Vasas, amely ennek köszönhetően az élvonal új idényének ráadásul az első találata volt. Lázok talált be egy védelmi megingást kihasználva. A bekapott gól nem törte meg a miskolciakat, akik igyekeztek minél kevesebb labdaérintéssel eljutni az újonc kapujáig, ami eleinte hellyel közzel sikerült is, mígnem Miroslav Grumic meg nem szerezte szezonbeli első gólját, kiegyenlítve az állást. A hajrához közeledve aztán maguk javára tudták fordítnai a meccset a miskolciak, köszönhetően egy szerencsétlen öngólnak. A tudósításik Tomislav Pajovicnak, míg az MLSZ jegyzőkönyve Grúz Tamásnak adta az öngólt, így mi ez utóbbit tekintjük hivatalosnak. A második félidőben hiába próbálkozott az újonc, Antal Botond eszén nem tudott túljárni, mint ahogy a borsdiak sem Nagy Gergelyén, így a DVTK sikerrel indította a dobogóért folytatott harcát.

Diósgyőr – Vasas 2-1 (2-1)
Miskolc, 3.564 néző, vezette: Solymosi Péter (Horváth Róbert, Kelemen Attila – Medovarszki János)
DVTK: Antal B. – Okuka, Lipták Z., Kovács G., Husic – Egerszegi, Koman, Kitl M. (Boros G., a szünetben), Nikházi M. – Bacsa P. (Takács T., 72.), Grumic (Barczi, 89.)
Vasas: Nagy G. – Osváth A., Grúz T., T. Pajovic, Hangya Sz. – Vida M., Czvitkovics (Ádám M., 76.) – Berecz Zs., Lázok J., Remili (Bori G., 52.) – Novák Cs.
g.: Grumic (28.), Grúz T. (36., öngól) ill.: Lázok (14.)
s.: Kovács G. (19.), Nikházi (45.), Egerszegi T. (72.), Takács T. (79.) ill.: Osváth A. (45.), Berecz Zs. (55.)

Gavalovits Sándor