Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gold Cup: Dráma a felsőfokon – videóval

A negyeddöntők folytatódtak a Gold Cupon, amiknek a végén Panama és Mexikó örülhetett, de mindketten nagyon szenvedtek. 

Andrés Guardado, a hős - Forrás: goal.com

Andrés Guardado, a hős – Forrás: goal.com

Mexikó – Costa Rica: 1-0
G: Guardado (bün. 120+4.)

Costa Rica eddig három döntetlennel állt a Gold Cupon, és most is kiderült, hogy a védelem az igazi erősségük. Mexikó irányított végig, több helyzetet is kidolgoztak, de sehogy sem akart összejönni az áhított továbbjutást jelentő gól. Costa Ricának is volt helyzete ugyanakkor, Campbell szlalomozott át a védelmen, majd tüzelt, de Ochoa óriási bravúrral megakadályozta a gólszerzésben. Mexikóra a hosszabbítás legvégén rámosolygott a szerencse, Peralta lerántásáért büntetőt adott a játékvezető a 124. percben, azonban ez elég könnyű síppal befújt tizenegyesnek tűnik. Guardadót ez viszont nem érdekelte, és higgadtan a kapuba lőtt, amivel Mexikó elődöntős.

https://www.youtube.com/watch?v=0gdbGjZdsfw

Trinidad és Tobago – Panama: 1-1 (büntetőkkel: 5-6)
G: Jones (53.) ill. Tejada (36.)

Az előző meccshez annyiban hasonlított, hogy itt is a többet támadó csapat ment tovább elég komoly szenvedések árán. Panama dominált és vezetést is szerzett Tejada révén, amit Kenwyne Jones a második félidő elején kiegyenlített. A hosszabbításban sem sikerült döntésre vinni a dolgot, így jöhetett a tizenegyespárbaj. Itt a 9. kör hozta meg az áttörést, a panamai  Pimentel eredményes volt, míg az ellenfélnél Peltier hibázott. Ezzel Panama is továbbment és majd Mexikóval játszik az elődöntőben.

A góllövőlista élmezőnye:
1. Dempsey (USA) – 6 gól
2. Peralta, Guardado (Mexikó) – 3 gól
3. Bateau, Cummings, Jones (Trinidad & Tobago), Vela (Mexikó), McCleary (Jamaika), Nazon (Haiti), Tejada (Panama) – 2 gól

Tereh Balázs