Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: Egyelőre szenvednek a PL-csapatok!

Tovább folynak az előkészületek a Premier League 2015/16-os szezonjára, és az edzőmeccsek sokaságában nem minden csúcsligás csapat találta meg eddig a rajtformát. 

Kép forrása: edp24.co.uk  A Norwich cifrába öltözve is legyőzte az Augsburgot

Kép forrása: edp24.co.uk
A Norwich cifrába öltözve is legyőzte az Augsburgot

Értékes skalpot gyűjtött be szombaton a Norwich City. A Premier League-be visszajutó csapat a német Augsburggal találkozott, és a “Kanárik” hátrányból fordítva győzték le, a nemrég a Bayern Münchent is megviccelő piros-fehéreket. A Ferencvárossal is szóba hozott Piotr Trochowski 50. percben lőtt góljára Mulumbu és Grabban válaszolt az utolsó 13 percben, így a Norwich folytatta jó sorozatát, és a Maccabitól elszenvedett vereséget leszámítva továbbra is hibátlan.

A Stoke ezúttal könnyűnek találtatott a Brentford ellenében. A Wrexham ellen fél tucatot gurító vendégek ezúttal már komolyabb ellenféllel találták szembe magukat, és ez a végeredményen is meglátszik. A Brentford igen könnyedén, 2-0-ra legyőzte az előző PL-idény középcsapatát, és jól láthatóan még sok feladata lesz a menedzsernek, Mark Hughesnak, hogy ismét formábba hozza csapatát. És az első fordulóban éppen azt a Liverpoolt fogadják majd, melyet legutóbb 6-1-re kiütöttek, s úgy hírlik, a vörösök készülnek revansot venni…

A gyenge időszakot kifogó West Ham United ezúttal a Charlton Athletic csapatával találkozott, de ismét csak gól nélkül maradtak Tim Sherwood fiai. Az Európa-ligára készülő “Kalapácsosok” egyelőre nem tudják hozni a formát, már a máltai Birkirkara ellen is igencsak szenvedtek a londoniak. Most a Charlton fogott ki rajtuk, és egy békés 0-0-val fejezték be a meccset. De nem megy az Aston Villának sem, mely Brad Guzan kapust nélkülözve a Walsall ellen csak 1-1-re volt képes. Az előző idényt éppen csak megúszó birminghamiek számára Christian Benteke elvesztése nagy érvágás, és ezzel nem nőttek az esélyeik a jövőre nézve. A Leicester City Claudio Ranieri vezetésével 1-1-et játszott a Mansfield otthonában, míg a ligaújonc Bournemouth a francia Nantes elleni nemzetközi meccsen maradt gólképtelen, igaz, nem is kapott ki, a 90 percet 0-0-val hozták le a felek. Úgy néz ki, a Premier League csapatoknak kell még egy kis idő, hogy formába lendüljenek, de aligha kell attól félnünk, hogy a csúcsliga unalomba fulladna a 2015/16-os idényben.

Két német-angol párharcot is rendeztek szombaton: a Fulham az Eintracht Frankfurttal találkozott, és kapott ki 1-0-ra germán riválisától, míg a Leeds United a Hoffenheim csapatával mérte össze magát, és itt is a németek győztek 2-1-re. A győztes gárdába Szalai Ádám a 65. percben állt be, a második percben gólt szerző Uth helyére.

Szombati eredmények: 
Norwich – Augsburg 2-1 
Brentford – Stoke 2-0 
Barnet – Milton KD 3-1 
Burton – Birmingham 2-0 
Charlton Athl. – West Ham Utd. 0-0 
Chesterfield – Burnley 3-2 
Doncaster – Middlesbrough 0-0 
Hoffenheim – Leeds Utd. 2-1 
Mansfield – Leicester 1-1 
Nottingham – Swansea 1-1 
Oldham – Blackburn 0-2 
Peterborough – Ipswich 0-0 
Shrewsbury – Wolverhampton W. 1-1 
St. Johnstone – Blackpool 0-1 
Walsall – Aston Villa 0-0 
Fulham – Eint. Frankfurt 0-1 
Nantes – Bournemouth 0-0 

Vasárnapi felkészülési mérkőzések: 
14:00 Sheffield Utd. – Newcastle Utd. 
15:00 Newport – QPR 
15:30 Crystal Palace – Sporting Lisboa 
16:00 Aberdeen – Brighton 
16:00 Hearts – Everton 
16:00 Hannover – Hull City 

Demmel László