Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: Lukaku tripla a skót-angol derbin!

A Premier League csapatok közül a Newcastle, az Everton, és a Crystal Palace lépett csak pályára felkészülési mérkőzésen vasárnap, de nyernie csak utóbbinak sikerült, ráadásul támadójuk remek teljesítményének köszönhetően. 

Kép forrása: skysports.com  Lukakunak jár a pacsi: triplájával győzte le az Everton a Hearts csapatát.

Kép forrása: skysports.com
Lukakunak jár a pacsi: triplájával győzte le az Everton a Hearts csapatát.

A Newcastle ismét csak elbukott egy erőfelmérőn: a Sheffield United elleni mérkőzésen ugyan vezettek Wijnaldum góljával, de a holland szerzemény teljesítménye ezúttal sem volt elegendő a győzelem megszerzéséhez. A Sheffield kétszer is kiegyenlített a NU ellen, így Siem De Jong gólja is csak arra volt elég, hogy a “Szarkák” elkerüljék a vereséget, bár a felkészülés ezen szakaszában még talán nem oszt, nem szoroz egy botlás, mindenesetre jól látszik, hogy van még hova fejlődnie Steve McClaren csaptának.

A londoni Crystal Palace rosszabbul járt, igaz, erősebb ellenféllel hozta össze őket a jó sors: a portugál Sporting CP ellen kellett helyt állnia Alan Pardew fiainak, de a kolumbiai Frady Montero tett róla, hogy ne sikerüljön. A támadó duplájával a zöld-fehérek lehjrázták ellenfelüket, és az utolsó húsz percben eldöntötték a baráti találkozót.

Egyedül az Everton számára volt diadalmenet a vasárnap: a liverpooli kékek a skót Hearts csapatával találkoztak. A Scottish Premier League-be idén visszajutó bordómezesek nem állították különösebb kihívás elé  a tavalyi évnél sokkal jobbra számító Evertont. Bár a 9. percben a skótok szereztek vezetést, ezt már a 35. percre Lukaku duplájával megfordították az angolok, és a második félidőben a belga válogatott csatár második büntetőjével biztossá tették a győzelmüket. Bár Lukaku két büntető segítségével szerzett mesterhármast, így is megsüvegelendő teljesítményt nyújtott, és alighanem kellő önbizalommal vértezi fel a játékost.

A vasárnapi eredmények: 

Sheffield Utd. – Newcastle Utd. 2-2 
Crystal Palace – Sporting CP 0-2 
Newport – QPR 0-0 
Aberdeen – Brighton 1-0 
Hearts – Everton 1-3 
Hannover – Hull City 0-0 

Demmel László