Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Bajban a Lech Poznan és a Steaua Bukarest

Kedd után szerda és ha szerda, akkor Bajnokok Ligája! Ezt már megszokhattuk, egy futballrajongó életében ez egy alap algoritmus, olyan, mint a papoknak a mise – Szent és sérthetetlen! A keddi játéknap folyamán sok babér nem termett a hazai csapatoknak, most azonban ez másként volt (már, ahol..!). Nézzük, hogyan folytatódtak a 3. selejtezőkör odavágói. 

11709929_10153023046427061_4842652765096802311_o

HJK Helsinki – Astana 0-0
G: –
 ill. 
Gól nélküli első felvonást hozott a finn és a kazah bajnok csatája, így komoly esély mutatkozik rá a visszavágó tükrében, hogy az FC Astana ott legyen a rájátszásban.

Salzburg – Malmö FF 2-0
G: 
Ulmer (51.), Hinteregger (89.-büntető) ill. 
A Salzburg immáron Gulácsi Péter nélkül harcol, s győzelemre áll a svéd Malmö kárára. Ahhoz, hogy a Hareide trenírozta alakulat megfordítsa a párharcot kisebb csodára lenne szükség. A Salzburg méltán híres támadójátékáról, s egy idegenben lőtt gól bármelyik pillanatban pontot tehet a párharc végére a visszavágón.

Steaua Bukarest – Partizan 1-1
G: 
Varela (81.) ill. Vulicevic (62.)
A román bajnok Steaua hazai pályán volt kénytelen menteni a menthetőt, végül egy döntetlent sikerült kiharcolni a szerb Patrizan ellenében egy a hajrában szerzett találattal. Roppant kiegyenlített mérkőzést vívtak a felek, Belgrádban a pokoli hangulat mellett pokoli visszavágóra van kilátás. Egy igen tüzes este következik a csapatok számára jövő héten.

Celtic – Qarabag 1-0
G: 
Boyata (82.) ill. –
Az előző kör legmagabiztosabb továbbjutását a Celtic produkálta, most azonban nem sziporkáztak a skótok, igaz a győzelem meglett, sőt hazai pályán gólt sem kaptak. Ennek ellenére a különbség a vártnál sokkalta elenyészőbb, az azeri bajnoknak ugyanis van esélye a visszavágón. Hozzátéve, hogy a Celtic nem tudott hazai pályán sem ellenfele fölé kerekedni, roppant kiegyenlített volt a meccs.

Lech Poznan – Basel 1-3
G: 
Thomalla (36.) ill. Lang (34.), Janko (77.), Calla (90+2.)
Kiállítás: Kedziora (66.) ill. Xhaka (90+3.)
A magyaros Lech Poznan gyakorlatilag búcsút inthet a legrangosabb sorozatnak, a Basel otthonában a visszavágó már csak formalitásnak ígérkezik. Kádár Tamás végigjátszotta a meccset, Lovrencsics Gergő pedig a hajrában állt be, ám már nem tudott segíteni csapatán, mely a 66. perctől emberhátrányban játszott, s úgy nyert a Basel, hogy Gashi még büntetőt is hibázott. A visszavágón Xhaka biztosan hiányozni fog, ugyanis a svájciak is tíz emberrel fejezték be a meccset, az utolsó másodpercekben villant a piros.

Rapid Wien – Ajax 2-2
G:
 Kainz (48.), Beric (76.) ill. Klaassen (25., 43.)
Kiállítás: Schwab (59.) ill. 
Nem adta magát az osztrák ezüstérmes a nem bajnoki ág egyetlen szerdai meccsén. A Rapid Wien 0-2-ről jött vissza, előbb szépített, majd emberhátrányba került, ám ez sem számított, a 76. percben Beric egalizált. Noha a visszavágón Amszterdamban hatalmas bravúr lenne az osztrák továbbjutás, a Barisic-csapat teljesítménye megsüvegelendő.

Őszi Ádám