Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Jön az All-Star meccs! – előzetes

Máról holnapra, azaz csütörtökre virradó hajnalban, 3-tól veszi kezdetét a 2015-ös MLS All-Star gálamérkőzés. Az észak-amerikai profi liga legjobbjait tömörítő All-Star csapat a Premier League-ben szereplő Tottenham Hotspur ellen lép pályára a Dick’s Sporting Goods Parkban.

MLS All-Stars meccs

Nagy nevek mindkét oldalon, ami szinte garantálja a fergeteges mérkőzést! (forrás: twitter.com/mls)

MLS ALL-STAR MÉRKŐZÉS
COLORADO, DICK’S SPORTING GOODS PARK

03:00 MLS All-Stars – Tottenham Hotspur (Eurosport 2)

Az MLS All-Star meccsein 2005 óta az észak-amerikai profi ligában szereplő játékosok ellenfele egy meghívott csapat. Azt megelőzően már a 2002-es és a 2003-as szezonban szintén egy-egy meghívottal mérkőzött meg az All-Star csapat. Korábban az NBA-hez és az NHL-höz is hasonlóan Kelet és Nyugat legjobbjai is összecsaptak, de volt MLS All-Star – MLS World meccs is. 2005 óta eddig 6 találkozót nyert meg ezek közül az MLS csapata.

Micsoda nevek!

Természetesen nagyszerű játékosok, és élő legendák is pályára lépnek majd Coloradóban, ahol több olyan futballista is szóhoz fog jutni az MLS All-Star csapatában, aki korábban megfordult már a Tottenhamben. Robbie Keane neve mára már ikonikussá vált. Az ír támadó a Los Angeles Galaxy játékosa, de korábban a Spursben is szerepelt, de nem csak szerepelt – a klub egyik legnagyobb történelmi jelentőségű figurájává vált. A klub legeredményesebb labdarúgója lett, hiszen mindent összevetve a londoni klub mezét magára öltve 122 gólt szerzett. A szigetországbeli futballista összesen 303 meccsen lépett pályára  Spurs színeiben.

Clint Dempsey a jenkik kiválósága is szerepelt a Spursben, ugyan az amerikai játékos sokkal kevesebb időt töltött el Tottenham mezben. Dempsey 29 meccsen hétszer volt eredményes a Spurs focistájaként. Csupán egy szezont töltött el a futballista a Londonban a Tottenham tagjaként, majd 2013 nyarán jelenlegi klubjába igazolt, a Seattle Sounders csapatához.

Visszatérve az írekre – a Tottenham-et most is erősíti egy kiváló képességű támadó, aki ugyancsak Írországból származik, mint Robbie Keane. A név is hasonló, de csak egy kicsit. A korosztályos angol válogatott Harry Kane a védelmek mumusa, és holnap hajnalban is lehet tőle számítani villanásokra. A londoni születésű, 22 éves csatár már a felnőttválogatottban is szerepelt két meccsen, és egy gólt is jegyzett ez idő alatt. A Spurs színeiben eddig 77 meccsen 36-szor talált be, valamint 8 gólpasszt is kiosztott a tehetséges futballista.

Konkrét magyar vonatkozása ugyan nincs a meccsnek az MLS All-Star csapatára pillantva, de a tengerentúlon nagyszerűen szereplő Németh Krisztián több klubbéli csapattársa is szóhoz juthat a Tottenham ellen. Szám szerint 3 Sporting játékos került be az All-Star együttesbe – Besler a védelmet, Feilhaber, valamint Zusi pedig a középpályát erősítheti majd a londoni egyesülettel szemben.

De még nem ér véget a nagy nevek sora, sőt! Kaká, Steven Gerrard, David Villa, Sebastian Giovinco – ők is ott vannak az MLS All-Star csapatában! Kaká a szezont az Orlando játékosaként kezdte meg, míg Gerrard nemrég hagyta el nevelőklubját, a Liverpoolt, ma pedig már a Los Angeles Galaxy játékosa. David Villa és Sebastian Giovinco is már az Észak-amerikai Profi Labdarúgó-bajnokságban kezdte meg az idényt. Előbbi a New York City, míg utóbbi a kanadai Toronto játékosa. Az olasznak igencsak jól megy a játék, remekel klubjával, nem is olyan rég pedig egy történelmi jelentőségű bajnokin pont farkasszemet nézett egymással Giovinco és Villa – mindketten nagyot alkottak a City – Toronto meccsen, ami 4-4-es eredménnyel zárult!

Izgalmas összecsapásra van kilátás, ráadásul az észak-amerikai liga All-Star csapata eddig még nem találkozott a Tottenhammel, ugyanakkor már 8 alkalommal mérkőzött meg angol klubcsapattal.

Korábbi meccsek, amikor az All-Star csapat meghívott ellenféllel csapott össze

2002. augusztus 3. – MLS All-Stars – Amerikai Egyesült Államok 3-2
2003. augusztus 2. – MLS All-Stars – Guadalajara 3-1

2005. július 30. – MLS All-Stars – Fulham 4-1

2006. augusztus 5. – MLS All-Stars – Chelsea 1-0
2007. július 19. – MLS All-Stars – Celtic 2-0
2008. július 24. – MLS All-Stars- West Ham United 3-2
2009. július 29. – MLS All-Stars – Everton 1-1, tizenegyesekkel: 3-4
2010. július 28. – MLS All-Stars – Manchester United 2-5
2011. július 27. – MLS All Stars – Manchester United 0-4
2012. július 25. – MLS All-Stars – Chelsea 3-2
2013. július 31. – MLS All-Stars – AS Roma 1-3
2014. augusztus 6. – MLS All-Stars – Bayern München 2-1

Keretek

MLS All-Star csapat

Kapusok (2): David Ousted (Vancouver Whitecaps), Nicki Rimando (Real Salt Lake)

Védők (8): DeMarcus Beasley (Houston Dynamo), Tony Beltran (Real Salt Lake), Matt Besler (Sporting Kansas City), Laurent Ciman (Montreal Impact), Omar Gonzalez (Los Angeles Galaxy), Chad Marshall (Seattle Sounders), Drew Moor (Colorado Rapids), Chris Tierney (New England Revolution)

Középpályások (7): Michael Bradley (Toronto FC), Fabian Castillo (FC Dallas), Benny Feilhaber (Sporting Kansas City), Steven Gerrard (Los Angeles Galaxy), Kaká (Orlando City SC), Dax McCarthy (New York Red Bulls), Graham Zusi (Sporting Kansas City)

Csatárok (5): Clint Dempsey (Seattle Sounders), Sebastian Giovinco (Toronto FC), Kei Kamara (Colombus Crew SC), Robbie Keane (Los Angeles Galaxy), David Villa (New York City FC)

Tottenham Hotspur

Kapusok (4): Hugo Lloris, Michel Vorm, Luke McGee, Tom Glover

Védők (10): Kyle Walker, Kieran Trippier, DeAndre Yedlin, Danny Rose, Ben Davies, Toby Alderweireld, Eric Dier, Kevin Wimmer, Jan Verthongen, Federico Fazio

Középpályások (9): Nabil Bentaleb, Harry Winks, Mousa Dembele, Josh Onomah, Christian Eriksen, Nacer Chadli, Tom Caroll, Dele Alli, Erik Lamela

Csatárok (2): Harry Kane, Shaq Coulthirst

Nagy Dávid