Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Real Madrid: Ez a kiegészítőemberek éve lehet

Rafa Benitez érkezése új színt hozhat a Real Madrid életébe, megtörve egy kicsit a Carlo Ancelott-éra egyhangúságát, új neveket behozva a köztudatba. De vajon jó-e ez a klubnak?

Casemiro

Mint ismert, a spanyol szakember nagy híve a rotációnak. Korábbi csapatainál sokat alkalmazta ezt a módszert a fáradtság elkerülésére, amiért nem egyszer komoly kritikákat is kapott. Madridban viszont picit más lehet a szituáció. A Real tavaly összeomlott tavasszal. Ancelotti igyekezett mindig a legerősebb összeállítását pályára küldeni, pihentetni csak akkor pihentetett bárkit is, ha már nagyon muszáj volt. Ez ebben az évben változhat, és több új név is komoly szerephez juthat év közben. Ez nem azt jelenti, hogy alapemberek lesznek, hanem csak azt, hogy jóval hangsúlyosabb lesz a jelenlétük, több felelősségük lesz, nagyobb teher lesz a vállukon. Többek között ilyen megfontolásból érkezett Danilo a védelem jobb oldalára, aki jó kiegészíti majd Carvajalt hoszzú távon. A védelemben ilyen lehet még Nacho is, aki nagyon ritkán jutott szóhoz korábban, idén viszont Ramos, Pepe és Varane megfelelő kiegészítése lehet. A középpályán Kroos és Modric pihentetése kapcsán lehet főszereplő Illarra és Casemiro – Lucas Silva várhatóan kölcsönbe távozik.

A támadósorban szintén várakoznak páran, bizonyításra készen – és ez lehet majd az igazi vízválasztó. Ancelottinál akármi történhetett, a Bale, Benzema, Ronaldo hármast nem lehetett kirobbantani. Ez most változhat. Először is ott van Jese Rodriguez, aki végre egy teljes felkészülést végig tudott csinálni sérülés nélkül, a felkészülési találkozók alapján pedig nincs rossz formában. A bal szélen az orosz Cheryshev személye kelthet majd feltűnést, hiszen tavaly kölcsönben a Villarrealnál játszott, és rengeteg gólpasszával bizonyított  – Madridban nagy szükség lehet rá. A Jobb oldalon Lucas Vazquez rohamozhat majd, aki az Espanyolból érkezett vissza a csapathoz és a jelek szerint akár még építhetnek is rá a csapat háza táján. És úgy egyáltalán: több szereplőssé vált a Real támadójátéka. Már nem egy embertől függ a termés, hanem Benitez próbálja eloszlatni a terhet Ronaldo válláról. A csapat az eddigi felkészülési meccseken hét gólt lőtt, mind a hetet más-más ember szerezte, ami mindenképpen erre utal. Ez a mutató egyébként tavaly négy meccsen 3 gól volt – kettőt vállalt Bale és egyet Ronaldo. Ami mindenképpen szembetűnő még a tavalyi csapattal szemben, az a védekezés: eddigi meccseiken csak egy gólt kaptak, azt s tizenegyesből. Benitez nagy hangsúlyt fektet a védelemre az biztos.

Baranyai Balázs