Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Copa Libertadores: A döntő eldöntése a visszavágóra maradt

A dél-amerikai Bajnokok Ligája döntőjének első felvonásán döntetlen született a mexikói Tigres és az argentin River Plate meccsén, így döntés egy hét múlva várható.

Copa Libertadores, Döntő

Nem jutottak dűlőre a felek, a visszavágón dől el minden (forrás: espnfc.com)

Tigres – River Plate 0-0

A dél-amerikai kontinens legrangosabb klubtornájának döntőjéhez érkeztünk melyet egy mexikói és egy argentin klub játszott egymással. Mexikó ugyan nem Dél-Amerika része, de évek óta már a közép-amerikai ország együttesei is lehetőséget kapnak a bizonyításra. A finálé mindenképp két felvonásból áll, most pedig a másodikra még bőven maradtak kérdőjelek.

Ugyanis semmi sem dőlt el ma hajnalban! Az odavágó első játékrészében nagy mezőnyfölényben játszott a Tigres, ám a Rivernek is akadtak lehetőségei. Mégis a mexikói csapat révén villant kétszer is nagyot Rafael Sobis. Előbb, a 18. percben kevéssel ment el lövése a léc fölött, míg két perccel később fejese az ellenfél kapusánál kötött ki. A második félidőben összességében még kevesebb helyzet akadt, mint az elsőben, de továbbra is helyén maradt mindkét hálóőr. A Tigres a hajrához közeledve hozta össze egyik kapura tartó lövését a kettőből, amit feljegyezhettünk a fordulást követően. A 78. minutumban Juninho találhatott volna be szabadrúgásból, de Barovero kapus újra védett.

Így tehát döntés hiányában, no meg egyébként is, egy hét múlva jön a finálé visszavágója, amelyen már minden kérdés megválaszolásra kerül.

Nagy Dávid