Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Európa Liga: félbeszakadt az FK Kukesi – Legia Varsó

Tiranába utaztak Nikolicsék futballozni, de mindhiába: a hazai közönség nem tudta elviselni a kapott gólokat. Az albán szurkolók előbb üvegekkel, majd kővel dobálták a lengyel csapatot, illetve szurkolóit. Miután az egyik lengyel játékos fejét eltalálta egy kő, az UEFA ellenőre elrendelte a mérkőzés lefújását.

 duda_kukesi

Lengyel szempontból nehezen indult a mérkőzés, hiszen a megállapodás ellenére az albánok képtelenek voltak élőképet sugározni Varsóba, így azon a 150 fanatikus szurkolón kívül, akik elutaztak Tiranába, senki nem láthatta az első félidőt. Pedig a varsóiak a 28. percben Nikolics révén vezetést szereztek. Azonban az öröm nem lehetett teljes, mert a magukról megfeledkezett albán szurkolók a lengyel játékosokat gólörömük közben üvegekkel dobálták meg. A Kukesi játékosai sem voltak finomabbak: Tomasz Jodłowiecet kellett még az első félidőben lecserélni egy brutális belépő után.

A félidő sem telt békésen, mivel az albán szurkolók folyamatosan dobálták a Legia-tábort, így hamarosan rendőrsorfal állt a két fél közé. Ekkor már megjött az élőkép is, így mindenki láthatta, hogy a lengyel szurkolók nem is értik, hogy mi történik.

A nézőtéri rendbontás miatt csúszással, de elkezdődött a második félidő, ami mindössze 7 percig tartott. Egy szöglet után egyenlített a Kukesi, majd a Legia csapatkapitánya, Jakub Rzezniczak újra vezetéshez juttatta a lengyeleket. Ezután szabadultak el újra az indulatok: Ondrej Dudát, a Legia szlovák középpályását egy kővel fejbe dobták. Percekig állt a játék, a játékost hordágyon vitték le. Miután kötést kapott a fejére, még a pályára is vissza akart menni. Ekkor azonban már az UEFA ellenőre kezében volt a mérkőzés sorsa, aki néhány perc tanakodás után elrendelte a mérkőzés lefújását.

Az Európa Liga 2015-ben sokat szigorított a szabályzatán. Az ilyen esetekre a szabályzat 26. cikkelye vonatkozhat, amely szerint a mérkőzés eredményét 3-0 arányban a Legia Varsó javára kell megváltozatni, a Kukesi csapatát pedig ki kell zárni a sorozatból, ami azt jelenti, hogy minden bizonnyal nem lesz visszavágó. Ha így lesz, akkor Nikolicsék már bejutottak az Európa Liga 4. selejtezőkörébe, ahol már a főtábláért harcolnak majd. Döntés hamarosan.

FK Kukesi – Legia Varsó 1-2 (0-1)
Gólszerzők:  Moreira (49’), ill. Nikolics (28’) , Rzeźniczak (51’)

FK Kukesi: Dmitri Stajila, Rahman Hallaci, Renato Malota, Gentian Muca, Gledi Mici, Birungueta, Edon Hasani, Jefferson, Jean Carioca, Erick Flores, Felipe Moreira

Legia Varsó: Dusan Kuciak, Łukasz Broź, Jakub Rzeźniczak, Michał Pazdan, Tomasz Brzyski, Dominik Furman, Tomasz Jodłowiec (41′ Michał Masłowski), Costa Marques Guilherme, Ondrej Duda, Michał Kucharczyk, Nemanja Nikolić

Sárga: Jefferson, Jean Carioca, Erick Flores, Felipe Moreira, illetve Duda.

Mitrovits Miklós (Ekstraklasa Lengyel Bajnokság)