Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Európa Liga: Gólokból nem volt hiány – eredmények

Gólgazdag módon kezdődött meg az Európa Liga-selejtezőjének 3. fordulója. Az első 9 találkozón volt izgalom is bőven, és a találatok számára sem lehet igazán panasz. Voltak kiállítások, büntetők, utóbbiból pedig a végeredmény alakulása szempontjából is akadt olyan, amely meghatározó volt a végeredmény kialakulásában.

UEFA Európa Liga, 2015-2016-os szezon hivatalos labdája

Az megújult logó már ott a sorozat új labdáján – de vajon kik hozhatják játékba majd ezt a játékszert? (forrás: footyheadlines.com)

EURÓPA LIGA-SELEJTEZŐ
3. FORDULÓ, ODAVÁGÓK

Kairat Almaty (kazah) – Aberdeen (skót) 2-1 (2-0)
Gólszerzők: Bakaev (13′), Islamhan (22′), ill. McLean (69′)

Nagy meglepetésre a kazah Almaty csapata a skót Aberdeen elleni meccset győzelemmel zárta! Ugyanakkor érdemes megemlíteni, hogy a szigetországbeli klub is szerzett egy nagyon fontos gólt, ami jó előjel lehet a skóciai visszavágóra tekintve.

Elfsborg (svéd) – Odd Grenland (norvég) 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Prodell (43′), Lundevall (76′), ill. Occean (21′ – büntetőből)

Északi rangadót is rendeztek a selejtező mai napján, hiszen egy svéd és egy norvég csapata találkozott. Az odavágó esélyese az Elfsborg volt az Odd együttesével szemben, végül pedig sikerült is nyernie a hazai együttesnek. Az Odd szerezte meg a vezetést, majd még a félidő hajrájában jött az egalizálás, a végjátékhoz közelegve pedig megszületett a győzelmet jelentő találat.

AIK Stockholm (svéd) – Atromitos (görög) 1-3 (0-2)
Gólszerzők: Goitom (70′ – büntetőből), ill. Napoleoni (3′), Marcelinho (13′), Umbides (80′ – büntetőből)
Kiállítva: Sonko-Sundberg (79′)

Újra a svédek! Habár az AIK csapata közel sem ért el olyan jó eredményt, mint a fentebb említett klub, ugyanis hazai pályán szenvedett vereséget a stockolmi együttes. A svéd fővárosi gárda a görög Atromitosszal szemben maradt alul. Hazai részről volt kiállítás is, majd megszületett a harmadik Atromitos találat is. Ráadásul az idegenben szerzett gólok nem sok jót sejtetnek a visszavágóra, viszont bármi megtörténhet. Az viszont bánthatja az AIK játékosait, hogy a 49. minutumban Pavey kihagyott egy büntetőt – azonban az egy szem gólját tizenegyesből szerezte a stockholmi egyesület.

Altach (osztrák) – Guimaraes (portugál) 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Ngwat-Mahop (24′), Aigner (50′ – büntetőből), ill. Toze (71′)

Az osztrák Altach nem éppen megnyugató, de előnyt harcolt ki a Guimaraes elleni párharc első találkozóján. A hazaiak két gólja mellett sikerült betalálni egyszer a vendég együttesnek is.

Apollon (ciprusi) – Gabala (azeri) 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Kolokoudias (14′), ill. Huseynov (90+5′ – büntetőből)

A papíron erősebb ciprusi klub a gyakorlatban is be tudta bizonyítani a hajráig, hogy jobb a Gabala csapatánál. Legalább is ma este jobb volt az Apollon a hosszabbításig, amely úgy tűnt, szűken ugyan, de megnyerri az odavágót a szigetországban. Végül borult minden, ugyanis a sok ráadás – több, mint 10(!) perc –  egy gólt is tartogatott. A vendégek tizenegyesből szereztek fontos találatot, ami meghatározó lehet majd akár a továbbjutás szempontjából.

Kuban Krasznodar (orosz) – Slovan Bratislava (szlovák) 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Granqvist (45′), Mamaev (59′ – büntetőből)

A Krasznodar hozta a kötelezőt és megnyugtató előnyt harcolt ki a visszavágóra soros ellenfele ellen. A Slovan lenullázódott, míg a pozonyi klub kapuját kétszer is be tudta venni a hazai együttes, így nem borult az a bizonyos papírforma.

Liberec (cseh) – Shmona (izraeli) 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Delarge (43′), Shala (84′), ill. Abed (89′)

A cseh együttes az első játékrész végéhez közeledve került előnybe, de ahhoz, hogy növelni tudja előnyét a Liberec, a végjátékig kellett várni. A lefújás előtt szépített a Shmona, amivel megmaradt az izraeli együttes reális esélye is a továbbjutást illetően.

PAOK (görög) – Trnava (szlovák) 1-0 (0-0)
Gólszerző: Perez (82′)
Kiállítva: Vitor (2′)

A hazai csapat rögtön a meccs elején megfogyatkozott, ám ez látszólag nem törte meg a PAOK játékosainak lendületét, a Trnava pedig nem tudott élni az emberelőny adta lehetőséggel. Végül a győzelmet is sikerült megszerezni a görög gárdának, amely a találkozó abszolút esélyese volt, ám így külön sikernek könyvelhetik el a hazaiak a találkozót, hiszen létszámfölényes ellenfélt győztek le.

Sturm Graz (osztrák) – Rubin Kazan (orosz) 2-3 (1-2)
Gólszerzők: Avdijaj (21′), Piesinger (56′), ill. Kannunikov (14′), Karadeniz (25′ – büntetőből), Portnyagin (61′)
Kiállítva: Avdijaj (69′)

A Sturm Graz és a Rubin Kazan igazi gólparádét rendezett Ausztriában! Egymást követték a gólok – ha az egyik csapat betalált, nem kellett sokat várni arra, hogy gólt szerezzen a másik is. A hazaiak a 61. percben emberhátrányba is kerültek, de nem ez okozta a “vesztüket”, ugyanis már előtte kialakult a végeredmény. A hazaiak első góljának szerzője a 69. minutumban megkapta második sárga lapját, így fogyatkozott meg a Sturm. A találkozó vendég sikerrel, és öt góllal zárult összességében. Az orosz klub nagy lépést tett a 3 idegenben szerzett találatával a sorozat Playoff-ja felé.

Nagy Dávid