Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kakával egy csapatban – hivatalos

Hosszas huzavona után távozott a Fraditól David Mateos, aki az MLS-ben folytatja.

fotó: Real Madrid

fotó: Real Madrid

Nyár elején még nem volt jele, hogy a Real Madrid nevelése, David Mateos továbbállhat a Fradiból, ám időközben a spanyol védő szándékai megerősödtek. Próbálta rávenni a klubvezetést, ingyen engedjék el, akik azonban ebbe nem mentek bele. Mateos így kikerült a zöld-fehérek keretéből, emiatt nem játszott egyetlen Európa liga meccsen sem. A hátvéd kiválásával Thomas Dollnak gondjai akadtak a védelem összeállításával, ami meg is látszott a nemzetközi szereplésen.

Szerdán az Orlando City hivatalosan is megerősítette, hogy a spanyol bekk náluk folytatja, újra együtt játszhat korábbi madridi csapattársával, Kakával. Mateos mellett Adrian Winter is Orlando-ban folytatja.

„Nagy örömmel tölt el minket, hogy David és Adrian csatlakozik a klubhoz – idézi a klub honlapja Paul McDonough általános igazgatót. – Mindketten kiválóan képzett labdarúgók, akik a védelmünket és a támadójátékunkat is segítik. Bízunk benne, hogy mind a ketten azonnal a csapat segítségére lesznek.”

Az otowns11.com elemzésében azt írják, Mateosnak három riválissal kell megküzdenie a helyéért. Aurélien Collin, Sean St. Ledger és Seb Hines alkotja jelenleg a belső védőkontingenst, hozzájuk csatlakozik a Ferencváros volt védője. A portál szerint Collin és Mateos alkothatják a jövőben a védelem közepét.

Gavalovits Sándor