Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újabb Barca játékos a Stoke-nál?

Ha minden igaz, a Stoke City-nél folytatja pályafutását Moha El Ouriachi, a Barcelona fiatal tehetsége, aki kölcsönben érkezik a szigetországba.

Kép: www.espn.com

Kép: www.espn.com

Munir El Haddadi után a második legértékesebb marokkói kötődésű játékosa a Barcelonának Moha El Ouriachi. Moha 19 éves és 2010-ben az Espanyol utánpótlásából került a Barcelona Cadete A-hoz.

Onnan szépen végigjárta a szamárlétrát: Juvenil A, B csapat, majd most jön egy újabb váltás. Moha nem a Barca B csapatához kerül a spanyol harmadosztályba, hanem kölcsönben a Stoke City-t erősíti majd.

A gólerős marokkói támadó tavaly remek évet futott: csapata egyik legjobbja volt az Ifjúsági Bajnokok Ligájában, ahol pályafutása során eddig 11 meccsen 4 gól és 4 gólpassz a mérlege.

A goal.com még csak pletykaként emlegeti a transzfert, ám a trasfermarkt.com-nál már a Stoke keretének tagja a spanyol-marokkói kettős állampolgárságú csatár.

Amennyiben a hírek igazak, akkor nem ő lesz az első Barca-kötődésű játékosa a Stoke-nak, akik gyakorlatilag elkezdték építgetni a saját Barcájukat a Premier League-ben.

Moha mellett a védő Marc Muniesa, az annak idején a PSV-ből igazolt Ibrahim Afellay és a sok kalandot megélt Bojan Krkic is a Stoke kötelékéhez tartozik – kíváncsiak vagyunk, hogy a mutatott játék mennyire hasonlít majd a katalán sztárcsapatéhoz.

Baranyai Balázs