Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Alexandre Pato visszatérhet Európába!

Az egykori milánói császár újabb esélyt kaphat, hogy csillagának fénye ismét aranyba borítsa az európai futballvilágot. A jelenleg a São Paulo csapatában önmagát felépíteni kívánó támadót angol csapatok környékezték meg a héten. 

Kép felirat: jornalismofc.wordpress.com  Pato szíve újabban Európa felé húz...

Kép felirat: jornalismofc.wordpress.com
Pato szíve újabban Európa felé húz…

Alexandre Pato úgy robbant be az AC Milan csapatába, mint előtte néhány évvel az ukrán Andrij Sevcsenko, ám talán még nála is gyorsabban hunyt ki a fénye. Ráadásul Pato a milánói szurkolók előtt mondott csődöt, míg “Sev” már az angol Chelsea kötelékében csúszott egyre lejjebb. A hamarosan a 26. életévét betöltő 28-szoros brazil válogatott csatár 150 mérkőzésen játszott a Milan piros-fekete szerelésében, és 63 gólt szerzett, de sérülékenysége, majd az utolsó időkben mutatott életvitele miatt többet szerepelt a lapok címlapjain mint a zöld gyepen, így ha fájó szívvel is, de lassan búcsút intettek neki Adriano Gallianiék. Pato hazatért, és a brazil ligában próbált érvényesülni, előbb a Corinthiansban, ahol 38 meccsen 12 alkalommal volt eredményes, majd (kölcsönben) a São Paulo csapatában, ahol mindeddig 58 alkalommal lépett pályára, és 21 góllal szomorította az ellenfeleket. Valószínűleg erre a javuló teljesítményre figyelhettek fel Angliában és azonnal be is indultak a transzfergépezetek.

De nem a Manchester Unitedről, a Chelsea-ről, vagy a Tottenham Hotspursről van szó, hanem a szigetországon belül három, úgymond kisebb kaliberű csapatról. Nevezetesen két londoni klub, a Crystal Palace és a West Ham United, valamint a liverpooli székhelyű Everton érdeklődése fordult komolyabban a brazil csillag felé. Hogy egymással harcolniuk kell, azt már megszokhatták a Premier League-ben, de talán a Corinthians vezetőségének keményfejűségére nem: a régi szép időkhöz képest igencsak megkopó Patót ugyanis szívbaj nélkül beárazta csapata 36,5 millió dollára (24 millió font körüli összegre), és ebből a hírek szerint nem óhajtanak engedni. Bár mindhárom angol klub számára adottak a pénzforrások, még bele kell számolni a játékos fizetését is, így máris magasabbra került az átugrandó léc. Mindenesetre Alexandre Pato a Milantól való távozásakor kijelentette, hogy szeretne még visszatérni az európai színtérre, és erre most, amikor újra megindult a szekér jó esély adódik számára. Jó formában van, és az utóbbi időben kevesebbet is volt sérült. Az első, tapogatózó tárgyalások már megvoltak, most már a három angol, és egy brazil klub táncán múlik, hogy Pato kap-e új esélyt, vagy továbbra is a brazil ligában táncoltatja a védőket.

Demmel László