Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hivatalos: Stevan Jovetic az Interben folytatja!

Már több alkalommal is hangot adott elégedetlenségének Stevan Jovetic, a Manchester City támadója. A montenegrói válogatott nem azt kapta amit várt Manuel Pellegrinitől, így valószínű volt, hogy előbb-utóbb távozik. 

Kép forrása: roaminglibero.wordpress.com  Jovetic visszatér a Serie A-ba, de most nem a Fiorentina lila mezét választotta!

Kép forrása: roaminglibero.wordpress.com
Jovetic visszatér a Serie A-ba, de most nem a Fiorentina lila mezét választotta!

Nem azért szerződött két évvel ezelőtt az olasz Fiorentinából az angol Manchester Citybe a montenegrói válogatott Stevan Jovetic, hogy a kispadot koptassa, mégis ez lett a sorsa a 25 éves támadónak. Bár a sérülések sem kerülték el, a két idény alatt lejátszott 44 mérkőzés nem számít soknak a City mezében, a 11 gól pedig igencsak kevésnek tűnik egy támadó szellemű csapat támadósorában (Ugyanezen idő alatt Sergio Agüero 60 gólt szerzett, de ő mégiscsak egy másik szint a csúcsfutballban). S úgy tűnhetett, hogy a tavalyi idényben már többször is a csapat tagja lehet – főleg Agüero sérülése idején -, mégsem sikerült Joveticnek beverekednie magát a menedzser, Manuel Pellegrini tizenegyébe. Ennek aztán persze hangot is adott a Fiorentina korábbi kedvence, és megszellőztette távozását.

Ami mindeddig csak fenyegetésnek hangzott, de a mai naptól immáron valóság is. Már egy ideje hallani lehetett olasz csapatok érdeklődéséről Jovetic átigazolásával kapcsolatban, leggyakrabban a Fiorentinát, és az Internazionalét felemlegetve, és most végre pont került az ügy végére: a milánói székhelyű Inter, másfél évre, 2017 januárjáig kölcsönvette a Manchester Citytől Joveticet, mindössze 2,1 millió euróért. A másfél éves szerződés után az Internek elővásárlási joga lesz, és 8,5 millió euró ellenében végleg megszerezheti a támadót, akit jelenleg 2019-ig köt szerződés anyaklubjához. A City tovább gazdagodhat minden évben, ha az Inter kiharcolja a Bajnokok Ligája szereplést Joveticcsel a soraiban.

Stevan Jovetic korábban megfordult már a Serie A-ban, ahol a Fiorentina mezében 134 meccsen lépett pályára, és 40 gólt szerzett, majd innen igazolt Angliába, ahol megunva a mellőzést, “felmondott”. A City 26 millió eurót költött rá, és most ennek töredékéért kell megválniuk tőle, de egy olyan játékosért egyetlen klub sem kap hatalmas összeget, akit a cserék között jegelnek. A montenegrói válogatott üdvöskéjét Erick Thohir, az Inter elnöke üdvözölte elsőként, és az elöljáró biztos benne, hogy Roberto Mancini kihozza belőle a Fiorentinánál látott gólvadász ösztönt.

Demmel László