Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Real Madrid: “A világ legtürelmetlenebb klubja”

A holland válogatott Rafael van der Vaart visszatér Spanyolországba, ahol a Real Betis együttesében játszik majd. A holland játékos nyilatkozott madridi időszakáról és a Casillas-ügyről is.

Kép: www.independent.co.uk

Kép: www.independent.co.uk

Rafael van der Vaart pályafutása végéhez közelít, amit a legutóbbi klubváltása mutat meg leginkább: elhagyta a számára oly kedves Hamburgot a gyengébben sikerült szezonok után és a Betishez igazolt. Spanyol kötődései miatt szándékában állt már korábban is, hogy visszatérjen ide és itt fejezze be pályafutását – hát most eljött ennek is az ideje. Most mégsem konkrétan erről nyilatkozott, hanem sokkal inkább a Madridban töltött két esztendőről, amelyre ugyan nagyon büszke, de talán lehetett volna sikeresebb is az az időszak. Így néhány év távlatából vannak érdekes észrevételei a madridi évekről:

“Büszke vagyok arra, hogy eltölthettem itt két évet, hogy a csapatért játszottam és szerezhettem gólokat. Úgy érkeztem ide, hogy Calderon volt az elnök, Mijatovic a sportigazgató és Schuster az első csapat edzője. Három hónappal később egyik sem volt már ott – őrület. A Real Madridnál az a legnagyobb fiaskó, ha nem nyersz semmit. A legtürelmetlenebb klub a világon. Elveszítesz egy meccset és olyan, mintha véget érne a világ.”

Van der Vaart megjegyezte még azt is, hogy élete egyik nagy hibája volt elhagyni a Tottenhamet, ahol sikeres időszakot töltött, a Hamburgba való visszatérés viszont mégsem sikerült fényesre. Emellett reméli: Iker Casillas megkapja a lehetőséget a Portónál és bizonyíthatja képességeit. Szerinte Casillas neve a Real Madrid egyik szinonímája, ahogy pedig a klub bánt vele, az elszomorító.

Baranyai Balázs