Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Berbatov újra a Premier League-ben?

A 34 éves bolgár szupersztár, Dimitar Berbatov előrehaladott tárgyalásokat folytat a Premier League egyik csapatával, és könnyen lehet, hogy a korábban több országban is megforduló csatár, visszatér egykori sikerei színhelyére, Angliába. 

Kép forrása: greatbox.web4.hu  Legnagyobb sikereit a MU színeiben érte el a bolgár támadó

Kép forrása: greatbox.web4.hu
Legnagyobb sikereit a MU színeiben érte el a bolgár támadó

Dimitar Berbatov bár nem tartozik a labdazsonglőrök közé, de ahol eddig megfordult, ott hozta a tőle elvárható szintet, és rugdosta a gólokat. A német Bayer Leverkusen színeiben lett nemzetközileg ismert játékos, majd a Tottenham Hotspurben figyelt fel rá a Manchester United, és a támadó rendre gólokkal hálálta meg a bizalmat. Pályafutása során 570 meccsen lépett pályára, és 236 gólt szerzett, valamint kiosztott a társainak 100 gólpasszt is. Megfordult még a Fulham, valamint legutóbb a Monaco csapatánál, de július elején lejárt a szerződése, amit nem akart megújítani a francia bajnokságban induló hercegségbeli piros-fehérekkel, így szabadügynökké vált. Ere a lehetőségre csaphat most le a Premier League-ben tavaly gyengélkedő Aston Villa.

A birminghami klub elveszítette legjobbját, Christian Bentekét, így a belga támadó után keletkezett űrt muszáj pótolnia Tim Sherwood menedzsernek, és a jelek szerint talált egy olcsó, de mégis tökéletes megoldást. Berbatov a hétfői nap folyamán érkezik meg a Villa Parkba, és az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatok után akár alá is írhatja a szerződését. Sherwoodnak semmibe nem kerül majd a támadó, csak a Monaco veszít az üzleten, lévén, hogy már nem rendelkeznek Berbatov játékjogával. Angliáról nem lehetnek rossz emlékei a bolgárnak: 304 meccsen játszott aszigetországban, és 304 meccsen 122 alkalommal volt eredményes, a MU mezében pedig igazi diadalmenete volt. Kétszer nyert bajnokságot Sir Alex Ferguson irányítása alatt, valamint három Charity Shield (angol szuperkupa), és két Ligakupa siker (egyiket még Tottenham játékosként) szerepel az eredményei között, és nem mellékesen 2011-ben 21 góllal gólkirály is lett a PL-ben. Monacói szerződése már nem volt sikertörténet, de most megszabadulva béklyóitól, nagy eséllyel térhet vissza az angolokhoz.

Demmel László