Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Leírtátok Chicharitót? Ugyan már!

Simán elképzelhető, hogy marad Manchesterben Chicharito Hernandez, a tavalyi évet a Real Madridnál töltő csatár, akiről már szinte mindenki letett az elmúlt hónapokban.

Kép: www.sportswordnews.com

Kép: www.sportswordnews.com

Nagyon szeretne bizonyítani Chicharito, de nem sokan kínálnak neki esélyt rá. A Manchester Unitednél eddig nem sikerült befutnia azt a pályát, amit mindenki várt tőle. Amilyen lendülettel odakerült a köztudatba, mindenki egy tündérmesére gondolt. A kis mexikói srác előkerül a semmiből és meghódítja az Old Traffordot. Ám ez nem így lett. Egyre kevésbé lett meghatározó a jelenléte, a gólok száma visszaesett, ő pedig a padon találta magát. Már nem volt meg a bizalom az irányába, anélkül pedig elég nehéz érvényesülni. Környezetváltás kellett. A Real Madridhoz került egy évre, hátha ott mutat valamit. Kezdetben még csak időhúzócserének sem akarták őt beküldeni – persze amikor játszott, akkor nem lehetett rá sok panasz. A nagy különbségű győzelmekből ő is kivette a részét, de nem sok sansza volt Benzema kiszorítására. A szezon végén aztán nagy lehetőséget kapott a sorstól: a sérüléshullám miatt kezdőként számítottak rá – jobb híján – és talán kijelenthetjük: élni tudott a lehetőséggel. Nagyon éhes volt a sikerre, minden mozdulatán látszott, megszakad azért, hogy megmutassa.

A madridi pályafutás így összességében nem sült el rosszul, Manchesterben viszont már nem számítottak rá. Több Premier League-es klub is bejelentkezett érte, ott ugyanis mint húzóemberre tekintettek volna, de jelen állás szerint “Borsócska” őket is elkerülheti. Lehet, hogy váratlan fordulat, de jelen állás szerint maradni fog Chicharito. Meglepő? Ha a Vörös Ördögök csatársorát nézzük, nem annyira. Távozott Falcao és van Persie, a keretben pedig csak Rooney, Wilson, talán Depay (nem ez az igazi posztja) és Chicharito van. Költekeznek pedig Manchesterben, de befejezőcsatárt eddig nem vásároltak, holott elég vékonynak tűnik a választék ilyen szempontból. “Hoztam egy döntést, hogy hagyom elmenni Chicharitót és Welbecket Falcao érkezése miatt. Amikor ilyen rendszerben játszol, hoznod kell ilyen döntéseket, hogy elküldöd Chicharitót, de most úgy tűnik, hogy visszatér.” – mondta Louis van Gaal egy amerikai sajtótájékoztatón. Úgy tűnik, túlságosan is akarja a mexikói ezt a kihívást. Nem lehet őt távol tartani a klubtól. Rá itt szükség van. Talán most kap egy utolsó lehetőséget – ezzel már élnie kell.

Baranyai Balázs