Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nagy utazás várhat Balotellire

Még mindig nem tudni, hol folytatja Mario Balotelli, de az egyre biztosabbnak tűnik: nem Liverpoolban. Az olasz viszont lehet, hogy nagyot vált – Katarban megbecsülés és nagyon sok pénz várná.

Kép: www.provenquality.com

Kép: www.provenquality.com

Legtöbben egy katari szerződés előtt azért lehúznak pár jó évet Európa legjobb bajnokságaiban, nevet szereznek maguknak, nyernek pár trófeát és csak utána mennek az arabokhoz pénzt keresni. Ebbe a gyakorlatba hozhat most némi újdonságot Mario Balotelli, aki ugyan jelentős hírnévre tett szert az európai fociban, de az eredmények nem mellette szólnak. A Liverpoolnál hallani sem akarnak arról, hogy újra játsszon: most épp Finnországban készül a csapat, ahol Balotelli – két csapattársával kiegészülve – egyszer csak eltűnt, körbenéztek Helsinkiben. A Pool nagyon szeretne megválni tőle, de kielégítő ajánlatot eddig nem kaptak. Olaszországból a Sampdoria és a Genoa is érdeklődött iránta, Törökországból a Besiktas nézte ki, de konkrétumok sehol.

Most viszont váratlanul új lehetőségek merültek fel Baotellivel kapcsolatban: Gianfranco Zola, a Chelsea korábbi csatára most épp Katarban edzősködik, ahol nagyon szívesen látná Balotellit és az épp csapat nélkül tengődő Cassanót is. “Cassano és Balotelli? Őkk két topjátékos, akiknek kitűnő lehetőség lenne egy alacsonyabb színvonalú ligában játszani, hogy újra feltöltődjenek és főszereplőként térjenek vissza Európába. Tudnám ajánlani nekik, mint új tapasztalatot. Sok játékosunk van, de ha lehetőség lenne rá, hogy őket is szerződtessük, egy másodpercnyi gondolkodás nélkül megtenném.” – mondta Zola, aki még a West Ham edzőjeként is szerette volna megszerezni Balotellit, most pedig egy hónapja van arra, hogy ezt megtegye.

Baranyai Balázs